FUNDATIA IOAN BARBUS

Barbaria de salon

Acum căteva zile un palestinian a intrat într-o casă din aşezarea israeliană Itamar şi a ucis 3 copii, unul dintre ei sugar, şi pe părinţii lor.

Elad Fogel,4 ani, a murit înjunghiat în timpul ataculuiÎn Gaza, crimele au provocat o explozie de bucurie. Palestinienii au sărbătorit în stradă. Jurnalista britanică Melanie Philips a scris despre incident. L-a numit pe ucigaş “sălbatic” şi a vorbit despre “depravarea morală” a unei culturi care sărbătoreşte un act atît de grotesc.

Melanie va fi investigată de Press Complaints Commission pentru declaraţiile făcute. Din nefericire, investigarea la care va fi supusă nu este ceva ieşit din comun într-o ţară unde jurnaliştii care scriu despre extremismul islamic sînt hărţuiţi de poliţie pentru rasism şi intoleranţă.

În articolul numit “Barbaria de salon” (Armchair barbarism) Philips a descris modul în care media a tratat uciderea celor 5 evrei (2 adulţi şi 3 copii) la Itamar.

“Depravarea morală a arabilor găseşte un ecou grotesc în falimentul moral al mediei ‘liberale’ din Marea Britanie şi America.”

“În mod covîrşitor, media fie a ignorat, fie a bagatelizat atrocitatea – sau mai rău, a dat vina pe victime, care ar fi provocat atacul, numindu-le “colonişti agresivi” (hard-line setlers) şi extremişti.”

“Pentru New York Times, nu masacrul arab al unei familii evreieşti a pus în pericol ‘perspectivele pentru pace’ – israelienii sînt îndreptăţiţi să nu aivă niciodată încredere cînd fac o înţelegere cu asemenea sălbatici – ci decizia israelienilor de a construi mai multe case într-un teritoriu asupra căruia au dreptul legal şi moral, acesta e motivul pentru care pacea devine îndoielnică. Denaturat şi bolnăvicios.”

Pentru acest gen de declaraţii, există în Europa din ce în ce mai multe cazuri de oameni hărţuiţi de autorităţi, iar adevărul sau falsitatea declaraţiilor nu este unul criteriile invocate de acuzare. Aceştia sînt acuzaţi de “hate speech” şi de jignirea sensibilităţilor ipohondre ale unei anumite minorităţi în creştere, minoritate a cărei religie motivează şi încurajează crime precum cea din Itamar, şi petrecerile care le succed. Elisabeth Sabaditsch-Wolff din Austria, Geert Wilders din Olanda şi Lars Hedegaard din Danemarca sînt doar cîţiva dintre ei.

Armchair barbarism

via Gateway Pundit

Update

In the video below from an Israeli news program, Ms. Phillips defends her use of the phrases “moral depravity” and “such savages”. She also discusses the dereliction of the British press in its refusal to air the whole truth when reporting on Israel.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

10 Comments

 1. Corneliu
  23 March 2011

  Ei, Melanie Phillips nu vrea sa fie pe linia Cauzei Drepte. Pana la urma s-ar putea s-o calce vreun TIR care nu circula nici el pe linie…
  Caci prea citeste ea PALWATCH.
  E lectura interzisa. Am trimis-o totusi celor de la “Islamul Azi”. Voi circula cu vesta reflectorizanta. Se vede mai bine prin catarea AK47.

 2. Silvapro
  23 March 2011

  Nu poate sa nu ma cuprinda tristetea si ingrijorarea, si mihnirea adinca la incidentele tragice si josnice.

  Presa si stingistii sint nebuni, carora ceea ce le pasa este sa reabiliteze imaginea Islamul – atit de inuman.
  In schimb si-au gasit pe cine sa investigheze – pe vocea ratiunii. Pe mine ea m-a impresionat intr-un interviu la televizia israeliana. Spunea lucrurile asa cum sint.

  Deci teroare peste teroare. Credeam ca “Inchizitia” s-a incheiat de mult, dar vad ca revine din nou, in straie comuniste.pentru a doua oara. Si noi care in ’89 credeam ca si comunismul a fost depasit.

  Citi si pentru cit timp cei de dreapta vor mai avea curaj sa lupte pentru adevar?
  Sper ca cel putin noi de pa IDL sa raminem pe pozitie.

 3. Silvapro
  23 March 2011

  Israelianca,
  Atentatul de la Ierusalim ma poarta cu gindul la tine. Poti sa ne linistesti ca totul e in regula?
  Cu drag,
  Silvapro

 4. Silvapro
  23 March 2011

  Doresc sa remarc inca o inversie – stingaceii (din Israel cel putin) tot invinuiesc dreapta de “vinatoare de vrajitori”, McCarthism, pe cind de facto ei sint specialisti in asta. De ex., si Geert Wilders si si-a primit portia.

 5. Corneliu
  23 March 2011

  Apropo de topic. Iata un anumit test, probabil propriu civilizatiei arabe, prilejuit de “revolutia” din Egipt.
  Recomand iubitorilor islamului sa urmareasca acest site.

 6. Silvapro
  23 March 2011

  Inca un britanic curajos, care spune adevarul despre incriminarea Israelului pe nedrept.

  Douglas Murray has become a new star of the conservative movement in UK. He is proudly pro Israel and runs a think tank called The Centre for Social Cohesion. He is a righteous Gentile.

  http://shoebat.com/videos/dougMurray.php

 7. Corneliu
  23 March 2011

  Un idiot util, sau evreul de servici care a pus stampila de “casher” pe un raport imfam.
  Judecatorul Goldstone, cel care a condus “comisia de cercetare a crimelor de razboi comise de Israel” in actiunea “Plumb topit” din Gaza de acum 2 ani a publicat un articol in “Washinton Post” in care regreta concluziile la care a ajuns in raportul comisiei.
  Amintesc ca “onorabilul” Comitet pentru Drepturile Omului al ONU a numit in urma acelui mic razboi o comisie care deja prin decizia sa de numire (curioasa procedura) stabilea in mod cert ca israelienii au comis crime de razboi, iar comisia avea rolul de fapt numai sa le cerceteze. La acea vreme din comitet facea parte ca membra de onoare campioana mondiala a drepturilor omului, Libia lui Gadafi.
  “Comisia” a dovedit fara echivoc ca decizia si denumirea sa au fost justificate…
  Urmau chiar proceduri judiciare impotriva responsabililor vinovati…
  Alaltaieri oribilul onorabilul judecator, evreul de curte al Comitetului pentru Drepturile Omului Teroristului, dupa doi ani de procese de constiinta anunta ca concluziile comisiei pe care cu dezonoare a condus-o au fost gresite.
  Prea tarziu si prea putin. Raul facut este ireversibil, caci aceasta portie suplimentara de turbare antiisraeliana a fost deja inghitita.

 8. Silvapro
  23 March 2011

  Goldstone Report

  Intr-un comentariu sub topicul “Până la urmă, împotriva cui luptăm?” pusesem si eu un postaj pe tema raportului dezmintit de Golsdtone. Acolo mai adugam:

  Golstone mai pomenit ca e clar ca UN este impotriva Israelului.
  Este vorba de acelasi UN care trateaza issues ce tin de drepturile omului in mod distorsionat si partinitor, fara a lua in consideratie adevaratele focare unde se lezeaza in mod crud drepturile omului. Aceleasi vederi care sint adoptate de tabara stingistilor.

  Ca reactie au zis la TV1 Israel pe drept: daca Richard Goldstone stia de la bun inceput ce orientatie are UN, de ce a fost de acord sa coopereze cu el si sa intocmeasca raportul?

  Cu toate ca articolul este apreciat , Netanyahu intr-o declaratie publica transmisa in direct
  [ieri], ii cere procurorolui Goldstone sa iasa cu o actiune publica, in care sa nege concluziile eronate, intr-un assembly oficial adecvat la Geneva, ca cel in cadrul caruia a fost aprobat.

  .

  Subliniez ca tot articolul lui Assaf Wohl trebuie citit. Este in primul link din comentariul lui Corneliu de mai sus. Din el citez:

  To your surprise, you discovered that Hamas did not undertake any probe into rocket attacks on Israel. Allow me to reassure you on this front; Hamas happened to undertake a thorough investigation, believe me – a probe aimed at improving its ability to hit civilians [….] . Are you comfortable with the realization that people who hand out candy to celebrate the slaughter of children are making use of the propaganda manifest you wrote for them? Besides, Hamas did not bother to hide. It declared and is still openly declaring that it will do everything in its power to harm Jewish civilians. Please read the Hamas charter, it’s all there.

 9. Silvapro
  23 March 2011

  Puterile “raului” si politica de inversie: Adevar vs. Minciuna ; Victima v. agressor

  Cine inca n-a vazut un alt filmulet cu Melanie Philips, tot un interviu la TV Israel, in care ea explica extreordinar de bine situatia deligitimizarii Israelului, in presa si in cercurile inalte academice. Un absolut MUST SEE video:

  http://vladtepesblog.com/?p=29090

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi