FUNDATIA IOAN BARBUS

„Ce aveţi cu bradul de Crăciun?!”

Un pom de Crăciun nu a comis niciodată un act de terorism – nu a decapitat pe nimeni niciodată (şi nu a luat ostateci, că tot veni vorba), nu a intrat vreodată cu avionul într-un zgîrie-nori, nu a aruncat în aer nimic, nu a ucis niciodată 13 soldaţi în Fort Hood, Texas, pe 5 noiembrie 2009.

Atunci, de ce nu pot lăsa pomul de Crăciun în pace? De ce trebuie ca bietul pom să sufere machiajul corectitudinii politice – pentru ca nimeni sa nu se simtă (Doamne fereşte!) exclus?

Brazii de Crăciun sînt numiţi tot mai des în SUA „pomi de sărbători”, ceremenoia tradiţională de aprindere a luminilor brazilor de Crăciun este şi ea numită generic şi „inclusive”, “lighting ceremony”.

Anul trecut, în statul republican Kentuky, guvernatorul Steve Besher (evident, un democrat) a redenumit „bradul gigantic ce va lumina Capitolul iarna asta”, un „copac de sărbători”.

Directorul Comunicaţiilor Cindy Lanham a explicat că denumirea de „pom de sărbători” intenţionează să fie “inclusive” pentru Ziua Recunoştinţei, Crăciun, Hanukah şi Anul Nou (Dar Kwanza, Ramadan şi Solstiţiul de Iarnă – ce fel de incluziune este asta?)

În SUA, o ţară în care 80% din populaţie e creştină…

Obama organizează cine de Ramadan la Casa Albă (dar nici un fel de ceremonie pentru National Day of Prayer)…

Citiţi articolul în întregime aici.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

5 Comments

 1. Corneliu
  22 December 2010

  Candva in anii lumina era cam tot asa.
  Urmeaza Uncle Frost cu nepotica sa Snowy…
  Ar avea ce invata din experienta lui Diadia Moroz si Snegurocica!

 2. Vlad M.
  22 December 2010

  Mi se pare normal ca Obama sa organizeze cina de Ramadan. In cele din urma, mahomedan a fost sigur, semn de intrebare mai exista doar in privinta crestinismului lui. Cat de crestin e cineva care face parte dintr-o biserica ce predica „negritudinea” lui Isus? As spune ca deloc, dar cine sunt eu sa il critic pe eroul atator intelectuali?

 3. Costin
  22 December 2010

  Decrestinarea craciunului, inca un domeniu in care romania lui ceausescu a fost in avangarda cu mos gerila.

 4. Vincentiu Cernea
  22 December 2010

  Don Feder: If Christians Fail, America Will Fail’
  http://www.christianitytoday.com/ct/2005/juneweb-only/22.0.html

 5. Francesco
  22 December 2010

  marines stood guard as a choir in white robes trimmed in blue and wearing red scarves and Santa Claus hats sang carols under the steel tree with its 100,000 lights, illuminated snowflakes. An audience of about 200 listened.
  Marines sud-coreeni au inconjurat un Christmas Tree mai putin obisnuit intr-un loc unde nicio societate de asigurari nu-ti va primi banii pentru un contract: granita dintre Nord si Sud.

  Iluminat de 100000 de beculete, copacul de Craciun a primit cu bucurie cantecele corului de tineri imbracati in robe albe. Acum 7 ani, Coreea de Sud a decis sa nu mai aprinda luminile la acest Christmas Tree aflat in urma protestelor nord-coreene. Nordul ateist correan era indignat de inaltimea de 30 de metri a „copacului” si s-a plans ca acesta era folosit in activitati de spionaj. In Coreea de Nord exista doar cateva biserici in capitala Phenian pentru strainii rezidenti, in timp ce in Sud crestinii reprezinta peste 30% din populatie iar numarul lor creste necontenit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi