FUNDATIA IOAN BARBUS

Cine se aseamănă, se adună: Michael Moore şi Julian Assange

Cunosc diferitele acuzaţii care i se aduc lui Julian Assange în Suedia. Sînt dispus îl protejez pe Julian în limita sumei de 20.000 de dolari.(…)

Îl sprijin pe Julian, pe care îl consider un prizonier al libertăţii de exprimare, al guvernului transparent şi al revoluţiei digitale în jurnalism. Dedicarea lui pentru expunerea înşelăciunilor guvernului şi a mediului de afaceri oferă societăţii în ansamblul ei, şansa de a se proteja de aceste înşelăciuni. (…)

Banii pe care îi voi plătii Curţii pentru a fi folosiţi pentru protecţie sînt ai mei. De vreme ce nu sînt în ţară nu pot oferi o dovadă a acetei sume. Totuşi am transferat suma de 20.000 de dolari în în contul clientului. (…)

Dovedind curaj, a informat cetăţenii de ceea ce se făcea în numele lui, cu banii din taxele plătite de ei. Asta nu e o crimă. Acesta e un act de patriotism. Ar trebui să i se mulţumească şi să primească onoruri, nu să fie acuzat şi încarcerat. Este dezonorant ca această curte să fie folosită în acest mod, să îl reţină fără cauţiune. Julian a făcut lumea, şi ţara mea în special, un loc mai sigur.(…)

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

3 comentarii

 1. euNuke
  15 decembrie 2010

  Conjuraţia imbecililor paranoizi strînge rîndurile in jurul lui Iulică-plin-de-frică-şi-talent*. Abia aşteptau să primească un semn ca să se unească Neo-proletarii** din toate zările pentru apărarea inamicului nr 1 al Americii pe care nicio instituţie din US nu-l anchetează. ????

  *am răsfoit eseul-reacţie publicat recent de iulică intr-o fiţuică australiană. impresionant şi grotesc in acelaşi timp: omul se pretinde om de presă, este convins de destinul lui eroic şi se crede inventatorul jurnalismului ştiinţific. nu e glumă. dacă ajunge ăsta-n puşcărie are şanse să-i calce pe urme artistului plastic adolf la ce cote a ajuns isteria scurgerilor. cultul personalităţii la care s-au dedat tot soiul de cretini din presa mainstream îşi face efectele…in primul rînd asupra lui assange.
  **adică haimanalele preţioase ce activează exclusiv cu cuvîntul, tastatura şi clipul. muncitori…nu glumă.

 2. George Daniel
  15 decembrie 2010

  Asta e culmea: “Julian a făcut lumea, şi ţara mea în special, un loc mai sigur”. Oare la ce tara se refera?

 3. Costin A.
  15 decembrie 2010

  Michael Moore e acelasi om care a spus ca Moscheia de la Ground Zero nu ar trebui sa fie la 100 de metri de unde a fost WTC, ci chiar acolo. E ilogic sa cauti logica in ce spune omul asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian