FUNDATIA IOAN BARBUS

Ciprian Apetrei despre “conservatorii” care si-au gasit refugiul in bratele lui Putin și profesorul care a salvat comunismul încă o data

Razboiul lansat de Rusia asupra Ucrainei a nascut o solidaritate extraordinara, dar si multa mizerie morala. A lamurit, astfel, multe caractere, si in bine, dar si in rau. 

Multi “conservatori”, care s-au luptat cu “dictatura sanitara”, si-au gasit refugiul in bratele lui Putin. Pana ieri strigau dupa libertate, astazi sunt de partea gloantelor. Pentru ca au invatat sa urasca Occidentul, de parca virusul sau constragerile sanitare au fost doar aici, astazi il aplauda pe Putin care “salveaza Europa”.

Va ofer un exemplu care mi-a intors stomacul pe dos: “Putin curata Ucraina acum ca prea putzea cangrena globalista acolo fix sub nasul ursului”. Imi crapa obrazul sa va spun autoarea, o persoana care parea normala inainte de pandemie. Pentru ea refugiatii ucrainieini “vin inarmati de lepra Zelenski in Romania. Si nu vin sa va respecte. Ci pregatiti sa raspunda la ordinele lui joianis si ale clasei politice vanduta globalistilor. Pt ca nu v-ati vaxxi si pt ca fiicele voastre n-au fost sacrificate in numele islamului globalist, ala de batea palma cu Hitler in 40.” Orice amalgam este posibil.

Maine ar aplauda o “curatare” si pe la noi, din pacate.

Pare sa fie o tulburare psihica profunda, sunt altii care sustin ca razboiul din Ucraina este doar o inscenare ca sa se uite pandemia, ca razboiul nu exista, este practic concurs de fantezii bolnave in aceasta zona. Iar suferinta civililor ucrainieni nu le spune absolut nimic, desi ei sunt “crestini”. Halucinant.

Mai este greu pentru cineva, dar aici intram in zona comicului involuntar. Trist si el, dar in alt registru. Extrema stanga intelectuala, care nu mai stie cum sa reabiliteze comunismul, acela “bun si drept”, dar intinat de toti conducatorii comunisti. Rand pe rand, criminalii Stalin, Mao, Pol Pot, Chavez, dictatorii africani, Ceausescu etc nu au fost “adevarati comunisti”.

Acum i-a venit randul lui Putin. Un profesor roman rosu, Andrei Taranu, i-a gasit incadrarea ideologica: este “fascist”. Iar pretentia lui Putin insusi, ca este continuatorul comunismului sovietic, este “absurda”. In galeata cu Putin tovarasul profesor, coleg de ideologie cu Vasile Ernu, il pune pe Gabriel Liiceanu, intr-o contorsiune ideologica incredibila.

Gata, comunismul a mai fost salvat o data.

Trebuie sa continuam lupta antifascista, camarazi, exact ceea ce pretinde Putin, de altfel. Dar tovarasii nu se impiedica de simtul umorului, care este o ramasita mic-burgheza. Mai demult, acelasi profesor spunea despre polonezi ca sunt “suprematisti catolici iliberali antisemiţi care detestă ortodocşii, slavii, nemţii, balticii”. Acest tovaras preda la universitate si este invitat ca “expert” prin ziare. Asta spune multe si despre nivelul presei, din pacate. Halucinant si aici…

(va urma)

Ciprian Apetrei

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi