FUNDATIA IOAN BARBUS

Cristian Hrițuc: Andrei Năstase a pierdut primăria Chișinăului pentru că Germania și Rusia și-au dat mâna

Un agent de influență neamț vine azi și lansează mai multe bălării. Încearcă să arunce vina pentru eșecul lui Andrei Năstase spre unioniștii. Da, mulți unioniști nu au putut să se ducă la vot, să îl voteze pe cel care făcut alianță cu PSRM și țipa ca din gură de șarpe că dacă aia câștigă pleacă din țară.

Da, nu puteau să îl voteze pe cel care în urmă cu câțiva ani i-a dat și afară din piață de la proteste, pentru că s-a acumulat o frustrare mare. Da, se poate vedea cu ochiul liber că unioniștii nu au mai vrut să gireze un circ, dar nu astea sunt motive reale pentru care a pierdut Năstase și nici ăla că s-a pus mafia din oraș împotriva ”eroului”…iar motivul cu banii e chiar amuzant sau poate și-a uitat Năstase donatorii?

Motivele pentru care Năstase a pierdut sunt foarte simple:
-Este un personaj ipocrit. Oamenii au realizat asta și de aceea are cotă de încredere foarte joasă în toate sondajele făcute între alegeri. De aceea a luat un scor mai mic decât partidul în primul tur. Unde s-a văzut că cel care candidează pentru postul de primar să ia mai puțin decât partidul?
-În țara aia micuță, toată lumea știe că a fost procuror și l-a ajutat pe cel pe care îl ancheta să scape și după aceea a ajuns finul lui. Da, e vorba de Țopa. Toată lumea știe că în trecerea lui din procuror al lui Voronin în avocat al oligarhului e ceva dubios. Toată lumea știe cine a fost fratele lui și cu cine a pactizat.
-Și moldovenii știu că nu ai cum să trăiești pe banii de alocație ai copiilor, chiar dacă o plătește statul german :))
-Năstase a pierdut nu pentru că nu a avut bani, asta e vrăjeală ieftină. Atât timp cât ai Jurnalul în spate, trustul lui nași-tu Țopa atât timp cât ceri bani și în România, la diverse firme, apăi nu o băgați pe asta cu sarăcia.

Năstase a pierdut pentru că, dacă e să vorbim sincer, Ceban este perceput ca fiind un om de administrație mai bun, are profil de primar, iar pentru acel segment de public din Moldova pe care nu îl interesează dacă e pro-rus sau pro vest, asta a contat.

Năstase a pierdut pentru că ”factorul geopolitic” chiar contează, în continuare în Chișinău, doar că el, șeful DA, este perceput ca un trădător.

Năstase a pierdut pentru că acum câteva luni depunea declarații semnate, de genul contract social, prin care spunea că nu va face alianță cu Dodon. Și a făcut, dar oamenii nu au uitat.

Năstase a pierdut pentru că inclusiv cei de la Maia din partid l-au perceput că este cinic și că dacă ar putea ar înlătura-o pe Maia în minutul doi.

Da, Năstase a pierdut și pentru că a dispărut Plahotniuc. A dispărut dușmanul nr 1. Se pare însă că partidului lui Plahotniuc îi merge mai bine. A obținut cel mai mare număr de primari. Da, ei nu vor rezista prea mult. Mai mult ca sigur că se vor pune procurii pe ei și mulți vor trece la Dodon, dar e un semnal că PDM lui Plahotniuc a câștigat mai mulți primari decât DA.

Da, Năstase a pierdut pentru că Germania și Rusia și-au dat mâna, l-au înlăturat pe oligarh și l-au întărit pe Dodon, care e la fel de corupt, dar joacă precum spune Moscova.

Da, Plahotniuc era oligarh. Dar Dodon cum e?

Da, Plahotniuc era rău, Dar Rusia e mai bună?

De cine trebuie să se teamă România de un oligarh sau de un imperiu care mai demult i-a furat teritoriu?

Da, Plahotniuc controla statul, dar nu juca împotriva României și dacă tot e să fim sinceri, România a avut cel mai mult de câștigat economic pe vremea oligarhului, atunci s-au cumpărat bănci, atunci s-a intrat cel mai mult pe piața. Nici măcar pe vremea lui Filat nu a reușit România să intre atât de tare în Moldova. Ală mai facea un ceas cadou pe la un oficial, mai poza un pic, mai vorbea cu rușii la telefon și aia era.

Da, În Germania asta apare ca dezgheț, pentru că mai demult s-a pus batista pe țambal și a început planul cu ”națiunea civică moldovenească”.

Da, de la începutul Acordului de Asociere, toate firmele prin care se derulează fondurile europene…sunt germane. Desigur, fundațiile germane desfășoară proiecte și cu siteuri de presă românești și atunci imediat trebuie să apară linia de mesaj.

Da, România a pierdut din toată această joacă, pentru că nici măcar nu își mai poate apăra cum trebuie cetățenii de origine română.

Da, Germania a reușit o performanță de invidiat și cred că Dodon îi mulțumește zi de zi lui Merkel.

Cristian Hrițuc

PRELUAT DIN   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian