FUNDATIA IOAN BARBUS

Daniel Uncu: Alegeri anticipate? Nu neaparat acum!

Alegerile anticipate nu sunt in mod necesar o solutie! Electoratul de dreapta nu s-a simtit, in cea mai mare parte, reprezentat si, deci, nu a iesit la vot sau chiar nu a votat in Decembrie anul trecut. Nu a votat nici cu PNL – plin de indivizi cu dosare penale, condamnati sau anchetati, nici cu PMP – proaspat fuzionat cu balamaua PSD, fostul UNPR si cu un Traian Basescu vulnerabilizat de problemele cu Justitia ale unor membri de familiei, nici cu USR – care este un partid declarat anti-coruptie, dar profund neomarxist.

Acest tip de electorat nu este, insa, unul indiferent, ci doar unul extrem de dezamagit de lipsa alternativei. Faptul ca nu este indiferent se observa in aceasta descatusare protestatara, similara cu cea din timpul „Golaniadei” sau chiar cu cea care a dus la debarcarea lui Ceausescu. Ceea ce este extrem de fast pentru igiena democratiei autohtone.

Atat timp, insa, cat nu apare un partid de dreapta conservatoare, care sa preia si sa transforme revolta si doleantele protestatarilor in discurs politic si politici publice adecvate, alegerile anticipate ar putea sa faca mai mult rau decat bine. Caci in absenta unei altenative REALE de dreapta, voturile vor valida partide-surogat-de dreapta, precum PNL si ne vom intoarce de unde am plecat…

Pana cand se va coagula deci, institutional, o noua formula de drepta, solutia ar consta mai degraba in mentinerea unei presiuni constante asupra actualei guvernari, decat in organizarea de alegeri anticipate (care nu se pot produce atat de usor, printre altele). Presiune din partea societatii civile, a Opozitiei – atata cata e… – a Cancelariilor occidentale, a mass media si, chiar, a strazii. Efectul unei asemenea abordari, in perspectiva previzibila a perpetuarii discursului si a actiunii de sorginte oligarhica a guvernantilor, se va rasfrange nu numai in modul in care acestia vor gestiona actul de putere, ci si poate in configuratia aliantelor parlamentare, care sustin deocamdata Executivul. Ceea ce poate complica extrem de mult ecuatia guvernarii si va pregati terenul pentru declansarea anticipatelor, care sa speram ca vor afla pe esichier un veritabil partid de dreapta. Abia atunci, devine posibil ca actiunea plebiscitara sa produca efectele dorite.

Altfel spus, aparitia unui partid conservator devine o necesitate pentru populatia Romaniei, care isi recapata pe zi ce trece calitatea de popor.

Si, inca, unul inarmat, iata!, cu un minunat spirit antitotalitar!

foto: Piața Victoriei, București – 3 februarie 2017. Sursa: fotograv.ro

PRELUAT DIN   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi