FUNDATIA IOAN BARBUS

Daniel Uncu: Expansionismul militarist putinist nu are în vedere doar Ucraina, ci și înaintarea Rusiei în interiorul granițelor NATO

După ce am ascultat discursul psihopatului de la Kremlin, luciditatea analitică mă face să reafirm, fără să greșesc nici de aceasta dată prea mult, că Rusia lui Putin se întoarce la izolationismul politic și economic al defunctei URSS și la iluzia potențialului agresiv militarist și expansionist, hrănit de nostalgii aberante și falimentare după gloria imperială.

2. În ciuda triumfalismului punerii în scenă în metru nord-coreean, discursul lui Putin s-a bucurat de o asistență vădit deconcertata, dacă nu cumva înspăimântată de perspectivele belicoase ce i s-au dezvăluit de la tribuna. Ceea ce demonstrează că satrapul de la Kremlin trăiește într-un cerc restrâns de aparatnici cleptocrati, care îi alimentează delirul.

3. Tind să cred că agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei nu se va opri, din propria inițiativă a Moscovei, atât timp cât Putin va fi președinte al Rusiei. Timp de război pe care îl consider congruent cu timpul pe care personajul îl mai are de trăit pe acest Pământ.

4. Expansionismul militarist putinist nu are în vedere doar Ucraina, ci și înaintarea Rusiei în interiorul granițelor NATO, ale UE. Această afirmație, pe care am preluat-o în spirit din discursul fostului kaghebist, anulează întreaga propagandă pacifista, victimizanta, defensivă și negationista a Rusiei.

5. Va fi un război de lungă durată și care va tinde să se extindă în acele zone de fostă influență sovietică, zone neafiliate UE și NATO. Un război care cred că va dura atât timp cât această gașcă va rămâne la putere în Rusia.

Daniel Uncu

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian