FUNDATIA IOAN BARBUS

Daniel Uncu: Teza neutralității, rostogolită de propagandiștii Rusiei, este imorală, profund antinațională și antiNATO

Etica neutralității sau mai bine zis a nepăsării României față de tragedia din Ucraina, tragedie instrumentată de Rusia putinistă, este imposibil de susținut. Este, de fapt, o ticăloșie politică. 

Teza neutralității este puternic rostogolită în social media și în spațiul politic autohton de către partide precum AUR și de trolii și idioții utili filoruși. O atare narațiune toxică vine în contradictoriu cu suferința umană, pe de o parte și cu poziția țărilor NATO, pe de alta.
Neutralitatea României nu se susține nici din punct de vedere uman și nici al sufletului românesc – având în vedere uciderea civililor de către armata rusă și suferința provocată poporului ucrainean la care românii reacționează admirabil – și, la mintea cocoșului (!) , nici din punctul de vedere al locului și rolului armonizat al României în Alianța Nord Atlantică și în parteneriatul strategic cu SUA.

Neutralitatea, nonimplicarea, nepăsarea, trâmbițate de aceste oficine ale intereselor putiniste, nu este o absență a poziționării politice, ci este o formă negativă, iresponsabilă, partizană, de a face politică. Este un refuz strategic nu numai imposibil dar vădit imoral, profund antinațional și evident antiNATO. Căci acolo unde este NATO trebuie să fie și România, în mod obiectiv și juridic, ca aliat.

Cum spuneam, e o ticăloșie politică!

Dan Uncu

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian