FUNDATIA IOAN BARBUS

Daniel Uncu: Teza neutralității, rostogolită de propagandiștii Rusiei, este imorală, profund antinațională și antiNATO

Etica neutralității sau mai bine zis a nepăsării României față de tragedia din Ucraina, tragedie instrumentată de Rusia putinistă, este imposibil de susținut. Este, de fapt, o ticăloșie politică. 

Teza neutralității este puternic rostogolită în social media și în spațiul politic autohton de către partide precum AUR și de trolii și idioții utili filoruși. O atare narațiune toxică vine în contradictoriu cu suferința umană, pe de o parte și cu poziția țărilor NATO, pe de alta.
Neutralitatea României nu se susține nici din punct de vedere uman și nici al sufletului românesc – având în vedere uciderea civililor de către armata rusă și suferința provocată poporului ucrainean la care românii reacționează admirabil – și, la mintea cocoșului (!) , nici din punctul de vedere al locului și rolului armonizat al României în Alianța Nord Atlantică și în parteneriatul strategic cu SUA.

Neutralitatea, nonimplicarea, nepăsarea, trâmbițate de aceste oficine ale intereselor putiniste, nu este o absență a poziționării politice, ci este o formă negativă, iresponsabilă, partizană, de a face politică. Este un refuz strategic nu numai imposibil dar vădit imoral, profund antinațional și evident antiNATO. Căci acolo unde este NATO trebuie să fie și România, în mod obiectiv și juridic, ca aliat.

Cum spuneam, e o ticăloșie politică!

Dan Uncu

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian