FUNDATIA IOAN BARBUS

Dragos Paul Aligica: Ce am invatat in anii mei de politica romaneasca – niciodata nu e timp, nu e momentul pentru idei, doctrine, principii

Ce am invatat in anii mei de politica romaneasca. Niciodata nu e timp, nu e momentul pentru idei, doctrine, principii pentru clarificare si edificare ideatica si principiala. In opozitie, eram in opozitie, ce aveam timp de astfel de mofturi? Voi nu vedeti ce fac astia? La putere, eram la putere. Prioritatile guvernarii. Buna guvernare. Ce, aveam timp de astfel de mofturi cu idei, principii doctrine?!

Criza si urgenta. Tot timpul.
Luptam cu puterea corupta, luptam cu buna guvernare: tot una. Prioritati, urgenta. Aceeasi inapetenta la idei si doctrine.

Politruci, tehnocrati: tot aia. Sarlatani sau incompetenti, corupti sau onesti: un singur gand o singura vointa de decenii: spaima, inapetenta pentru idee, doctrina si disciplina si orientarea ideatica. Uneori brutala, alteori camuflata sub slogane puerile.

Si e din rau in mai rau. Inainte nu aveam timp sa clarificam. Acum nici nu mai e loc sa ne asumam ceva. Idei, principii, doctrine … prostii. Asa de mare e criza si urgenta. Ne incurca. Buna guvernare, tata! Jos coruptia! Ajunge ca idee si program. Munca si veselie.

Apoi se mira ca nu au spitale, autostrazi, ca e coruptie. Se mira ca e ceva in neregula cu viata politica in Romania. Chiar asa, de unde se trag toate? Ca tehnocrati avem, resurse naturale sunt….ce naiba ne lipseste? Si publicul lor la fel ca ei: si la unii si la ceilalti. Nici cea mai mica diferenta. Si atunci, de ce ne mai miram?!

Si asa ajungem iar la vorba lui Radulescu-Motru: Sa facem un front unitar de larga cuprindere anticoruptie!
Sa facem si doua!

Dragos Paul Aligica

PRELUAT DIN   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

3 comentarii

 1. rusin doru nicolae
  4 aprilie 2018

  Cred ca balanta incepe sa se incline in favoarea romanilor si a Romaniei.De cativa ani se vede ca societatea romaneasca incepe sa priceapa din ce in ce mai clar ca viitorul Romaniei este din ce in ce mai legat de SUA si Europa.O spun muncitorii care lucraza in vest si care incep sa isi lamureasca rudele si vecinii,elevii si studentii incep sa se detaseze de societatea care este inca controlata de de politicieni care in proportie de 85% sunt corupti sau coruptibili. Ramane sa gasim politicieni (15 %) plus cel putin inca 40% cetateni tineri si mai putin tineri care sa se implice in politica .Mai trebuie ca Presedintele Traian Basescu sa fie agreeat de toti cei de care am scris mai sus.

 2. Modoran Victor
  4 aprilie 2018

  Foarte animat mesajul, in sensul că este foarte alert și nu mai înțelegi unde este ironia și unde e acuzația.
  Noroc că cine nu pricepe, nu se bagă!
  Aici ar fi vorba de un plan de țară și asta este deja o glumă care se repetă că un leitmotiv din toate direcțiile – de fapt, cred că lipsește chiar acest plan.
  Personal, încerc să conturez ceva, dar există câteva repere legate de viața de zi cu zi, proiecte aflate în derulare, bani, care mă obligă să amân această preocupare.
  În orice caz, particip cu fervoare și încredere în acest demers de formulare a unui parcurs adecvat necesităților românești actuale – chestiune absolut particulară, unică și aplicabilă numai aici, pe tărâmul neamului românesc.
  Vorbe mari?
  Ce așteptăm? Să ne facă cineva planurile, sau putem să le facem si noi?
  Revin altădată când voi fi mai degrevat de probleme asumate deja – atunci când voi fi liber…. și asta se va întâmplă în curând.
  Cu bine,
  arh. Victor MODORAN

 3. Emil Borcean
  4 aprilie 2018

  Va doresc un Paste fericit, domnule Modoran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian