FUNDATIA IOAN BARBUS

Dragos Paul Aligica: Jumatate din an muncesti pentru Stat. Acoperi nota de plata a Parlamentului, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, samd

[…] Azi in Franta natiunea lucreaza de la 1 ianuarie pana la 26 iulie -numarati dv zilele- ca sa achite impozitele la stat. Numai incepand cu 27 iulie natiunea incepe sa produca/lucreze pentru altceva decat aparatul de stat. In Marea Britanie: 3 iunie In SUA: 24 Aprilie In Spania: 16 Mai.

In Romania? 27 Iunie. Sau undeva pe acolo -in functie de metodologie- pana la urma nici nu mai conteaza precizia matematica a momentului. Lucrezi Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai si aproape tot Iunie pentru Statul Roman. Acoperi nota de plata a Parlamentului, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, samd samd samd, pensiile speciale, servicii secrete, Palatul Cotroceni, datoria publica samd samd samd. Dar stii ca merita.

Te uiti zilele astea in jur. Evaluezi. Te bucuri: N-ai trait degeaba. Toate aceste lucruri frumoase si altele ca ele se intampla si datorita tie… Datorita muncii tale, fie in privat, fie la stat… Ca din pacate si daca esti muncitor cinstit la stat, nu esti nici tu beneficar net al povestii asteia. Nu.

Asadar 27 Iunie (sau  15, sau 20 sau 29) sau cand o fi ziua asta speciala, e o zi cu insemnatate simbolica… E ziua cand te uiti la Statul Roman si Clasa Politica ce il populeaza si la actiunile si faptele lor si te bucuri de roada muncii tale:

“Da, domnule, am muncit si-o sa mai muncesc, da’ stiu ca merita! Am pentru ce!”

Dragos Paul Aligica

PRELUAT DIN   MARGINALIA

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian