FUNDATIA IOAN BARBUS

Dumitru Vlad: “Povestea Slujitoarei” – literatura ideologica, propaganda neo-marxista, agiprop cu pretentia de arta

Serialul “Povestea Slujitoarei” e bazat pe o carte scrisa in anii 80 de catre o feminista radicala de extrema stanga (da, e un truism). Cartea a aparut pe vremea lui Reagan cand toata stanga americana o luase complet razna (si asta e un pic un truism) in urma alegerii lui ca presedinte. Cine isi mai aduce aminte, sau a citit ceva pe tema asta, stie ca isteria in legatura cu Reagan este foarte asemanatoare cu cea de azi, legata de Trump. Trump nu e Reagan, ar vrea el. Printre altele, Reagan e un tip gratios, Trump e opusul gratiei. Despre Reagan, stanga isterica din Occident, la unison cu stanga din tarile din lagarul communist, urla ca Reagan e fascist, nazist, homofob, simpatizant KKK, misogin, nebun si ca o sa inceapa al 3-lea razboi mondial. Same shit.

Pe acest fond de isterie a stangii progresiste, a aparut cartea “Povestea Slujitoarei”. Alegerea lui Trump si isteria stangii care a urmat e foarte asemanatoare cu cea din anii 80, si deloc surprinzator, a dus la ecrenizarea cartii.

Aparent cartea si filmul intra in categoria literatura SF, despre un viitor distopian. Asta e doar amabalajul. “Povestea Slujitoarei” e literatura ideologica, e propaganda neo-marxista, agiprop cu pretentia de arta. Si nu e soft propaganda. “V for Vendetta” de exemplu are si ceva propaganda, dar e foarte soft. “Povestea Slujitoarei” e hard core propaganda. Nu e cu nimic mai prejos decat filme de propaganda de pe vremea nazistilor precum “Evreul Etern” sau “Jud Suss”. “Povestea Slujitoarei” e torture porn, e rape porn, e sadomasochism. E lucrarea unei minti bolnave, bantuite, dereglate mintal. Sa zici ca “Povestea Slujitoarei” e literatura SF si doar atat e aberant. Pentru stanga progresista, “Povestea Slujitoarei” intra in categoria Sfintelor Scripturi. Ca orice alt cult sau secta religioasa, membrii ei se imbraca ca in film, incanteaza, marsaluiesc pe strazi si se autoflageleaza simbolic. Si tot ca in orice cult religios e blasfemie sa folosesti orice element din film cu alt scop decat acela de a venera si proslavi imaginatia unei minti chinuite.

In categoria literatura SF serioasa despre un viitor dystopian intra carti si ecranizari precum: “Fahrenheit 451”, “1984”, “Brave New World”, etc. Nu “Povestea Slujitoarei”. “Povestea Slujitoarei” intra la categoria propaganda + torture/rape porn.

Dumitru Vlad

PRELUAT DIN   Facebook

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Un comentariu

  1. lola
    3 octombrie 2018

    N-avusăi ocaziunea să vizionez acest film”cult”sau ce draq’o fi dar văzui alte măscări gen mișcarea”vagina”cu niște imbecile(da multe)îmbrăcate sort of și niște olandeze sau ce-o fi fost care tropăiau ca gloabele pe lângă ceva monumente.Văzând și nește harapi țopăind la unison îmbrăcați în ceva halate gen spitalul 9 (să mă ierte pacienții) căzui pe gânduri cu barba-n palmă, gen freud și începui a cugeta la dileala dată de sexul nefăcut la timpul lui care trimite hormonii de jos la cap și vântură tot rumegușul de acolo ce intra mai antărț în migăloasa construcție a unui prost aproape decent, făcăndu-l să tropăie, să behăie și să-și dea intorpanță.After all, Orwell avea dreptate.Sexul e un motor puternic care trebuie strunit și pus la lucru de propagandă.Nu credeți? Vă amintiți de bivolaru?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian