FUNDATIA IOAN BARBUS

Emil Berdeli – Ridicolul solemn: Cristoiu vrea ca Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, să fie concediat fiindcă o deranjează pe Firea

Între calupuri de propagandă pro-Kremlin şi atacuri frontale la adresa SUA pentru că înarmează Ucraina ca să poată face faţă invaziei ruse, Ion Cristoiu îl atacă pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Ba chiar cere, într-un comentariu de un ridicol aproape solemn, ca Bănescu să fie dat afară.

În opinia lui Cristoiu, Bănescu amestecă BOR într-o răfuială politică atunci când lansează pe pagina de Facebook acuzaţii care ar atinge-o şi pe Gabriela Firea, actualul ministru al Familiei, legate de azilele groazei, acolo unde bătrânii erau maltrataţi si supuşi unor tratamente inumane. Eu nu cred în coincidenţe, nici că scandalul căminelor de bătrâni a fost declanşat de vreo răfuială politică. Spun asta pentru că, anterior, ce nimereală! şi Florentin Pandele, primarul din Voluntari, îl acuza tot pe Bănescu fiindcă ar fi denigrat-o pe soţia pe soția sa, Gabriela Firea, după dezvăluirile apărute în presă pe acest subiect. Aşa că-i greu de crezut că Ion Cristoiu şi-a arătat din nou chemarea de flaşnetar de serviciu doar de florile mărului.

Ar mai fi un amănunt. În aprilie, Vasile Bănescu scria pe Facebook un comentariu de pomină la o postare a lui Vladimir Tismăneanu care-l viza de Ion Cristoiu, ce suna exact aşa: Coroii vechi și noi… Mereu fideli și zeloși în serviciul lui Koroviev. Cel din urmă e un personaj din alaiul lui Woland (o întruchipare a Diavolului) în celebrul roman Maestrul și Margareta, scris de Mihail Bulgakov. Şi, din câte văd eu, Cristoiu n-a uitat usturătorul text ori că Securitatea l-a botezat Coroiu.

Emil Berdeli, insolent.ro

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian