FUNDATIA IOAN BARBUS

Liviu Avram: Dacă Iohannis vrea să NU prindă al doilea mandat, renunță la referendum

Iată ce a zis Dragnea în această seară, referitor la președintele Iohannis, declarație preluată de pe un site care redă dumnezeiește tot ce spune Dragnea:

„Şi atitudinea de astăzi (a lui Iohannis, n.m.) mă face să sper că va cumpăni şi va cântări cu multă înţelepciune înainte de a lua o decizie pentru că, dincolo de acest referendum – posibil sau nu – cred că foarte important e să se genereze o discuţie serioasă între liderii politici – poate fi sub patronajul preşedintelui – pentru a se realiza o înţelegere privind calea de urmat în multe domenii, lucru care trebuia să fie făcut demult. Nu e prea târziu. E târziu, dar nu e prea târziu”, a declarat Dragnea, joi, la Romania TV. Potrivit acestuia, din punct de vedere legal, preşedintele poate renunţa la referendum, pentru „că n-are nicio problemă”.

Ce spui, Franz? Calea de urmat? Adică acum, că ești prins cu pantalonii în vine, ceri iar „discuție serioasă”? Așa cum a fost și aia cu ordonanța 13? Adică tot „liderii politici” să decidă, pe sub masă și pe socoteală noastră, cum organizează jaful în așa fel încât să nu fie prinși? No way!

O să spuneți că am o obsesie, dar îmi închipui că în aceeași manieră pisicească l-a convins Dragnea pe Iohannis să se resemneze cu ideea alegerii primarilor într-un singur tur. Și acum imaginați-vă cum ar fi arătat peisajul politic din România dacă aveam alegeri locale în două tururi…

Părerea mea: dacă Iohannis vrea să fie sigur că NU va prinde un al doilea mandat, calea cea mai scurtă e să renunțe la referendum.

PRELUAT DIN   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian