FUNDATIA IOAN BARBUS

Matei Blaj: Sir Roger Scruton, aruncat în temnița celor care îndrăznesc să gândească altfel decât o cere corectitudinea politică

„Intrăm într-un context social periculos în care exprimarea directă a opiniilor care intră în conflict – sau doar par a fi în conflict – cu un foarte îngust set de ortodoxii atrage instantaneu pedeapsa din partea unor autoproclamați justițiari.”

Asta spunea astăzi Sir Roger Scruton, filosoful și esteticianul care a fost forțat să demisioneze în urma unui simulacru de interviu publicat de cei de la New Statesman. Nu contează că editorul de la publicația culturală britanică a falsificat grosolan declarațiile scriitorului. Nu contează nici gestul sinistru și laș al 10 Downing Street care, de teama unui scandal, l-a sacrificat pe fostul profesor de la Oxford University. Ce importanță are că BBC și alte asemenea canale de „știri” au preluat informația fără a verifica veridicitatea? Acestea sunt doar detalii irelevante.

Tot ce contează este că Sir Roger Scruton, prolific autor a peste 50 de cărți, a fost etichetat, împachetat și aruncat în temnița celor care îndrăznesc să gândească altfel decât o cere corectitudinea politică. Astfel, agora noastră globală a mai scăpat de o voce incomodă, de un opozant al gândirii colective uniforme și aplatizate. Pe viitor, dacă vreunui conservator îi va veni abjecta idee să aducă drept argument una dintre miile de idei izovrâte din vasta operă și carieră a lui Scruton, contraargumentul va sosi precum un fulger: Scruton e un homofob, un islamofob și un rasist! De ce? Pentru că așa a decis aparatul de control al gândirii, de un 11 aprilie, cândva.

Matei Blaj

PRELUAT DIN   FACEBOOK

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Matei Blaj

Matei Blaj

2 Comments

 1. AT
  14 April 2019
 2. Stefan
  14 April 2019

  Ca sa intelegeti despre ce e vorba: https://spectator.us/roger-scruton-apology-thinking/

  Scruton greseste cand limiteaza invazia la care a fost supusa Ungaria la “triburi musulmane din Orientul Apropiat”

  In realitate, Ungaria (si intreaga Europa) sunt supuse unei invazii de islamisti din Pakistan si Afganistan pina in Gambia si Nigeria, mult dincolo de geografia Orientului Apropiat.

  In al doilea rand, George Soros este un criminal terorist international, care si-a dedicat cariera uciderii evreilor cu mic, cu mare, de la terorism individual prin cutite pina la proiectul genocidului atomic initiat si perpetuat de Ayatolele de la Teheran cu finantarea guvernului german si a UE.

  E o obraznicie fara pereche sa acuzi de “antisemitism” pe criticii lui George Soros, numai pentru ca acest dusman de moarte al poporului evreu este el insusi de origine evreiasca.

  In al treilea rand, Ungaria este singura tara europeana unde o populatie evreiasca semnificativa (cca 100 de mii de suflete) traieste in siguranta fizica si fara sa fie amenintata de pogrom, asasinat sau persecutii initiate sau tolerate de guverne “liberale”.

  Ungaria este singura tara europeana cu o populatie evreiasca stabila, care nu emigreaza.

  De ce? Pentru ca guvernul Orban o apara de hoardele de musulmani care, cum ajung undeva, se pun pe asasinarea evreilor locali, preludiul necesar pentru inaltarea steagului Shariei.

  E suficient sa amintim ca un sfert pina la o treime din evreii din Marea Britanie declara ca se gandesc serios la emigrare, amenintati de posibilatatea iminenta a instaurarii unui regim Nazist-Laburist sub conducerea Fuehrerului Jeremy Corbyn, copia britanica a lui Hitler.

  In Franta, evreii sunt persecutati de elitele “progresiste”, care sprijina asasinatele executate “spontan” de catre teroristii islamici. Evreii parasesc in masiv suburbiile oraselor, care au devenit teritoriu de razboi, iar evreii tineri emigreaza, sub amenintarea viitorului sumbru.

  In Suedia si Germania, tribunalele declara ca incendierea sinagogilor este “protest contra politicii Israelului”, si acorda azil permanent atacantilor, care isi castiga astfel “dreptul la protectie”.

  Ministra de externe a Suediei, Margot Walstrom a declarat Israelul ca vinovat pentru atentatele de la Paris, inclusiv masacrul de la teatrul Bataclan, pentru ca existenta evreilor “infurie” pe supremacistii islamo-nazisti.

  Guvernele Europei occidentale si UE declara uciderea evreilor ca fiind un “drept al omului” musulman, ca o “rezistenta” in fata “descendentilor porcilor si maimutelor”, pentru ca “asa scrie in Coran”.

  Scruton are perfecta dreptate ca “Islamofobia” este o inventie a “progresismului” care actioneaza in cardasie cu Islamo-Nazismul pentru distrugerea civilizatiei umane.

  Ca sa fie clar, eu sunt evreu-roman, israelian, si nu am nici in clin nici in maneca nici cu Orban, nici cu Ungaria.

  Nu sunt suporter al politicii lui Orban fata de Rusia si nici nu ma entuziasmeaza declaratiile sale revizioniste si iredentiste.

  Cu toate astea, e clar ca Orban e raul cel mai mic posibil in comparatie cu alternativa “pamantului ars”, promovata de guvernele occidentale si de UE.

  Oricine are ochi in cap ar trebui sa fie inspaimantat de inlocuirea prin forta si subversiune a lui Orban cu “marea coalitie” intre Socialisti si Nazistii-Jobbik, obiectivul central al campaniei occidentale anti-Orban, coalitie care necesar va promova razboi terorist-iredentist contra Slovaciei si Romaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi