FUNDATIA IOAN BARBUS

Petre M. Iancu: Antisemitism și dezinformare în presa germană de stânga

Ce tsunami al indignărilor au declanșat formatorii de opinie autodeclarați ”liberali” spre a-l condamna fără drept de apel pe fostul președinte american pentru o prezumtivă nedelimitare ”suficient de clară” de extrema dreaptă și antisemitismul ei!

Ce valuri de revoltă i-a provocat recent unui coleg un text semnat de mine, care critica foarte ponderat o parte a presei apusene!

Oare cine amuțește brusc glasurile chipurile liberale când e să condamne antisemitismul real și virulent al stângii, ori o presă mainstream ratându-și menirea spre a promova extremism?

La 5.03 2021 postul național de radio german, DLF, un post public, relua într-o revistă a presei, fără alte comentarii, un editorial antisemit apărut în aceeași zi în Frankfurter Rundschau.

Comentariul ziarului de stânga din Frankfurt vituperează cooperarea medicală a unor țări europene cu Israelul. Concomitent, gazeta demonizează statul evreu mai ales prin șeful său de guvern, căruia, caz unic, probabil, în analele ziarului, nu-i concede prezumția de nevinovăție.

Ziarul afirmă că liderii europeni care cooperează cu această țară ar fi mai puțin de înțeles decât ”diavolul”, întrucât ar ”înghiți”, impardonabil, ”apartheid”.
Editorialul din Frankfurter Rundschau mai acuză Israelul textual, dar contrafactual, de o imaginară “excludere” de către Israel “a celor aproape 5 milioane de palestinieni de la vaccinări”.

Realitatea e că, deși îngrijirea medicală e, conform acordurilor bilaterale, de competența autorității palestiniene, în materie de vaccinări israelienii au oferit o amplă asistență și injecții imunizatoare si arabilor fără cetățenie israeliană.

Realitatea e că ne aflăm într-o epocă a dezlănțuirii globale a urii antievreiești. Una în care, în Franța vecină, a avut loc tot azi o tentativă de crimă teroristă la o școală evreiască din Marsilia.

În aceste condiții de antisemitism descătușat nu se poate ca mai marii ziarului din Frankfurt sau ai DLF să nu știe ce fac. Să nu știe, de pildă, că astfel de dezinformări nu contribuie la combaterea urii împotriva evreilor, o luptă mult revendicată și infatigabil invocată de oficialii germani, ci la intensa lui promovare.

Iată, în original, și extrasul de editorial mincinos publicat de Deutschlandfunk din producția infectă a cotidianului de agitprop stângist al orașului de pe Main: “Israel, Dänemark und Österreich haben eine Allianz bei der Entwicklung und Produktion von Corona-Impfstoffen vereinbart. Die FRANKFURTER RUNDSCHAU findet die Zusammenarbeit nicht in Ordnung: „Eine Ministerpräsidentin und ein Kanzler reisen trotz Lockdown nach Israel. Sie adeln damit einen Gastgeber als erfolgreichsten Corona-Manager der Welt, der wegen Korruption mit einem Bein im Knast sowie mitten im Wahlkampf steht. Wer würde nicht die Verzweiflung des Österreichers Kurz und der Dänin Frederiksen verstehen, die sie zum Treffen mit Netanjahu getrieben hat. Vollkommen unverzeihlich aber ist die neue Allianz als stillschweigende Anerkennung von Israels völkerrechtswidrigem Ausschluss fast aller fünf Millionen Palästinenser:innen in den besetzten Gebieten von Impfungen. In der Not frisst der Teufel Fliegen, heißt es. In der Corona-Not mal eben Apartheid zu schlucken, kann man dem Teufel nachsehen, nicht aber Frederiksen und Kurz.“

Petre M. Iancu

SURSA   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

3 comentarii

 1. ‪Stefan‬‏
  5 martie 2021

  Acuzatia ca Israelul ii exclude pe palestinieni de la vaccinare e ca si cum romanii i-ar exclude pe unguri de la vaccinare.
  Ungurii din Romania se vaccineaza ca si ceilalti Romanii iar ungurii din Ungaria au grija de ei insisi.
  Potrivit acordurilor, Autoritatea Palestiniana e responsabila cu ingrijirea medicala si vaccinarea cetatenilor proprii.

  Ce-ar fii ca Abbas si clica sa sa cheltuiasca mai putin pentru pensiile teroristilor si familiilor lor, ca sa ramana ceva si pentru sanatatea publica?

  Dar nu, pentru pseudo-prietenii sai, “Statul” Palestina e stat ca sa lanseze acuzari fanteziste contra Israelului la Curtea Internationala de la Haga si la ONU, dar nu mai e stat cand e vorba de economia si ingrijirea elementara pentru proprii cetateni.

 2. CrisS
  5 martie 2021

  Mai este o problema despre care putini vorbesc. O persoana care a sesizat si criticat de mai multe ori un fenomen ciudat este Melanie Phillips, si anume ca multi evrei in Europa sunt de stanga si nu vor sa vada ca pericolul vine de la stanga politica aliata cu Islamistii.
  Vorba lui Einstein, ” Omul destept se uita la dreapta cand trece strada, omul intelept se uita si la dreapta si la stanga”

 3. Alex Telea
  5 martie 2021

  Bravo dle Iancu! In afara de orice altceva, ce ati facut prin acest articol e ca ati motivat un june (13 ani) sa citeasca despre tema aceasta. Cu urmarile [fortuite] de rigoare. Priceless.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian