FUNDATIA IOAN BARBUS

Sabin Orcan: EVZ, un ziar nerecomandat naivilor de când s-a transformat în gazeta de perete a borfașilor

Deși nu mai urmăresc Evenimentul zilei de câțiva ani, de când ziarul s-a transformat în gazeta de perete a borfașilor, uneori mă simt nevoit să mai arunc o privire. Nu ca să aflu știri, nu ca să citesc vreo dezvăluire, ci ca să văd cât de jos poate coborî cineva în mocirla manipulării.
Printre “analizele” patronului Andronic (trei dosare penale) și editorialele “maestrului” Cristoiu (sursa Coroiu a Securității) se strecoară zilnic o mulțime de texte scrise parcă de propagandiștii lui Ceaușescu.
Deunăzi, un ins care răspunde la numele predestinat de Curea explica doct că martirul Iuliu Maniu ar fi fost agent al MI6 în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Carevasăzică, și-ar fi trădat țara!
Și mai odios e că autorul pune semnul egal între colaborarea cu serviciul secret britanic și racolarea de către KGB.
Evident, treaba cu Maniu și MI6 e o minciună ordinară. Demontată rapid și fără drept de apel de Mihaela Bărbuș, fiica fostului lider țărănist Ioan Bărbuș, închis 17 ani în temnițele comuniste.
Azi, citesc altă producție manipulatoare până la greață.
Un domn Saiu, care face figură de intelectual pe lângă slugile gen Curea de la curtea lui Niro sau fătucile gen Ancuța de la Capital, publică un interviu halucinant cu un specialist în horticultură. Care este, totodată, și preot!
Titlul pare o preluare după trustul de propagandă al Kremlinului: “România, victima bioterorismului? Constantin Vânătoru, cercetător: Avem de-a face cu un război nevăzut: inocularea semințelor cu un virus sau o bacterie și crearea dependenței de piața străină”.
Nu trebuie să citești decât câteva fragmente ca să-ți dai seama din ce direcție bate vântul la EVZ.
Inutil să precizăm că nu există nicio dovadă, dar absolut niciuna, că semințele importate în România ar fi inoculate cu un virus sau cu o bacterie. Importantă pentru domnul Saiu, un mare admirator al naționalismului fluturat de academicianul-șef I.A. Pop, e concluzia care nu se bazează pe nimic. Și anume că străinii încearcă să ne otrăvească!
Situația ar fi comică, demnă de discursurile lui Cațavencu despre Ieuropa, dacă n-ar fi tragică. La câți naivi, ca să nu zic de-a dreptul proști, trăiesc încă în țărișoara noastră, lui Nenea Iancu nu cred că i-ar mai arde de râs citind asemenea gogomănii!

Sabin Orcan

PRELUAT DIN   FACEBOOK

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi