FUNDATIA IOAN BARBUS

Vasile Bănescu: Lupta cu întunericul Occidentului și pentru lumina care ne tot vine orbitor de la Răsărit adună mari minți ale țării

Totul se plătește…

Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești.

Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu Eurasia.

Pandemia, vaccinul, masca, nu și măștile, apusul enervant de lent al Occidentului, Marea Resetare cu număr de cod 666, marea resemnare din marginea ei, mult clamata, azi anulata necesitate a refugierii de pe Facebook pe alte platforme, sunt in mod subînțeles alte teme majore, urgentisime, care presupun o analiză la sânge din perspectivă epistemologică, geostrategică si politologică.

Lupta cu întunericul Occidentului și pentru lumina care ne tot vine orbitor de la Răsărit adună mari minți ale țării. Ele s-au pus demult, fie și contra cost, adică mercenar, în slujba ascuțitei lupte pentru pacea între popoare, nu însă și a păcii între persoane, nu și a păcii reale ca rod al împlinirii dreptății. Aceste mari minți pot fi audiate zilnic în emisiuni publice unde gazdele cu aer interlop au ca invitații doar coloși ai gândirii ce se exprimă paradoxal prin chiar absența ei, oameni care au găsit Nordul moral în Est și care ne comunică incontinent această proprie descoperire.

Încasările nete provenite din audiența pe care o mai face azi post-adevărul sinonim cu minciuna țin intrinsec de slujirea pro bono a cauzei luptei care se dă pentru a fi lăsați odată în pace.

Binele și răul, adevărul și minciuna, dreptatea și nedreptatea, viața și moartea unor oameni măcelăriți într-un război de agresiune nu par o treabă suficient de serioasă. Altele sunt prioritățile nemărturisite.

Vasile Bănescu

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian