FUNDATIA IOAN BARBUS

Washington Post: „Isus ar fi fost un susținător al #OccupyWallStreet”. Așa să fie?

Ştii că #OccupyWallStreet îi preocupă pe conservatori atunci când Tony Perkins de la Family Research Council simte nevoia să spună că „Isus a fost un susținător al pieței libere, nu un ocupant.”

Dar, desigur, Isus a fost un ocupant. Isus a ocupat cea mai mare bancă din Ierusalim, numind-o „peşteră de tâlhari.” El a i-a aruncat afară pe schimbătorii de bani. ” Isus a intrat în Templu și i-a scos afară pe toți cei care cumpărau sau vindeau ceva în Templu, a răsturnat mesele celor care schimbau bani… „(Matei 21:12)

Templul din Ierusalim a fost o puternică trezorerie naţională din timpul lui Isus, de fapt, cea mai mare banca. Templul s-a îmbogăţit prin colectarea taxei de la pelerinii care veneau în perioada Paştelui. Acești pelerini își aduceau taxa în monedă proprie, iar brokerii din Templul schimbau banii lor la o rată ridicată de schimb. Templul a acumulat o mare avere în acest fel, iar această bogăție era folosită. Banca împrumuta banii pe care îi colectate cu dobânzii foarte ridicate, care contribuiau la sărăcie extraordinară în Ierusalim, în timpul lui Isus.

Mai sînt citeva diferențe esențiale: ocupiștii s-au adunat pentru a cere schimbarea sistemului actual (care nu seamănă prea mult cu cel din Ierusalimul din acea vreme) cu un altul, care deja a ucis peste 100.000.000 de oameni. S-au mai adunat pentru a a se droga, în taberele lor violurile au devenit endemice, crimele și morțile din cauza supradozelor, la fel, bătăi, etc.

Câteva imagini cu „isușii” ocupiști:

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian