FUNDATIA IOAN BARBUS

Extremiștii de stânga din Antifa au vandalizat Memorialul Victimelor Comunismului din Washington

Luni seara, protestatari violenți de extrema stângă din Washington D.C. au vandalizat un monument dedicat celor 100 de milioane de victime ale regimurilor comuniste din întreaga lume. 

“Noaptea trecută Memorialul Victimelor Comunismului din DC a fost vandalizat”, scrie, marți, 2 iunie, Fundația Memorială a Victimelor Comunismului (VOC) pe pagina de Facebook.

“Nu serviți cauza dreptății vandalizând memorialul țării noastre dedicat unuia dintre cele mai mari grupuri de victime din istoria umanității – cele ucise de partidele comuniste la putere”, a declarat, pe Twitter, directorul executiv al Fundației Memoriale a Victimelor Comunismului, Marion Smith.

“Având în vedere că grupurile Antifa susțin în mod deschis ideologia marxistă și au vandalizat și în trecut memorialul nostru, nu este surprinzător că grupul să-l vandalizeze și să dezonoreze din nou memoria a peste 100 de milioane de morți”, a spus directorul executiv al Fundației Memoriale a Victimelor Comunismului, Marion Smith, într-o declarație către Daily Caller News Foundation.

„Solicităm Departamentului Poliției Metropolitane din D.C. să protejeze spațiile publice și monumentele memoriale ca al noastru de alte vandalisme și distrugeri”, a adăugat Smith.

Statuia a fost construită după modelui statuii „Zeiței democrației”, care a fost ridicată de studenții chinezi care au protestat în Piața Tiananmen din Beijing, când fost împușcați de armata chineză, în 1989.

“Pentru cele mai bine de o sută de milioane de victime ale comunismului și pentru cei care iubesc libertatea”, scrie în partea din față a piedestalului memorialului. “Pentru libertatea și independența tuturor națiunilor și popoarelor captive”, scrie pe partea din spate a piedestalului.

White House Commemorates Victims of Communism With New National Day | The  Epoch Times

Făptașii nu sunt încă cunoscuți, scrie directorul VOC pe Twitter, adăugând că monumentul a fost atacat de socialiștii extremiști și grupurile Antifa și în urmă cu trei ani.

Millennials on communism: Proof of our education system's failureImagine de la vandalizarea Memorialului Victimelor Comunismului din 26 martie, 2017 sursa

“Secolul XX va fi amintit ca cel mai sângeros secol din istoria umanității. Iar memoria  acestei epoci brutale este pomenită în memoriale din tot orașul. Cu toate acestea, până în prezent, capitala națiunii noastre nu avea niciun monument pentru victimele comunismului imperial, ideologie care a luat viața a aproximativ 100 de milioane de bărbați, femei și copii nevinovați. Așadar, este potrivit să ne adunăm pentru a ne aminti de cei care au pierit uciși de comunism și pentru a dedica acest memorial care va consacra suferința și sacrificiul lor în conștiința lumii”, a declarat președintele George W. Bush pe 12 iunie, 2007, care a participat la ceremonia de inaugurare a monumentului din capitala SUA.

President George W. Bush addresses his remarks Tuesday, June 12, 2007, at the dedication ceremony for the Victims of Communism Memorial in Washington, D.C. President Bush, in recalling the lessons of the Cold War said, "that freedom is precious and cannot be taken for granted; that evil is real and must be confronted." White House photo by Joyce N. BoghosianRemarks at Dedication of Victims of Communism Memorial

“Construirea acestui memorial a necesitat mai mult de un deceniu de efort, iar prezența sa în capitala noastră este o mărturie a pasiunii și al determinării a doi americani distinși: Lev Dobriansky, a cărei fiică Paula este aici, și Dr. Lee Edwards. S-au confruntat cu întârzieri și provocări de-a lungul timpului, totuși nu au renunțat niciodată, pentru că în inimile lor au auzit vocile celor căzuți strigând: „Amintiți-vă de noi””, a spus președintele american.


Citiți și:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

1 Comment

  1. Ar trebui construit un astfel de monument și în România.Mult rău a făcut comunismul acestei țări și mai face și astăzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi