În luna mai, Dacia a depășit Toyota la vânzări pe piața germană

0

Producătorul auto român Dacia a atins o cotă de piață de 2,5% în Germania în luna mai, cel mai bun rezultat pe această piață vreodată, reușind să depășească producătorul japonez Toyota din punct de vedere al vânzărilor, a raportat compania Profit.ro.

Germania este cea mai mare piață auto din Europa și una dintre cele mai mari piețe de desfacere ale producătorului român. Dacia a vândut 7.515 de automobile în Germania în luna mai, în creștere cu 10,7% față de aceeași lună a anului 2017. Dacia a depășit astfel Toyota, care a vândut 7.228 autoturisme în aceeași perioadă.

În primele cinci luni ale acestui an, Dacia a vândut peste 31.200 de automobile în Germania, cu aproape 20% mai mult față de aceeași perioadă din anul trecut, asigurând-și astfel o cotă de piață de 2,5%. Această performanță vine pe fondul unei creșteri reduse a pieții germane a automobilelor, de numai 2,6% în primele cinci luni, după un declin de 5,8% în luna mai anul curent.

SURSA   Romania-Insider

Print Friendly, PDF & Email
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRomânii dispun de prețuri bune la electricitate și gaze, lipsește puterea de cumpărare
Articolul următorMăsurile pro-familie din Ungaria au dus la scăderea simțitoare a avorturilor
Emil Borcean
În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here