Juncker dă ukaz: Acuzarea Rusiei trebuie să înceteze!

3

„Trebuie să i se pună capăt acestei acuzări a Rusiei!” a declarat la Bruxelles șeful Comisiei Europene Jean Claude Juncker.

Declarația a fost făcută în sesiunea de întrebări și răspunsuri a conferinței ”Re-energising Europe – Now!” organizată de think-tankul „Nou pact pentru Europa” – newpactforeurope.eu

Înregistrarea sesiunii Q&A a fost scoasă de pe site de oficialii Comisiei (a ieșit scandal cu acest Q&A și după ce Juncker le-a cerut italienilor „mai multă muncă, mai puțină corupție și seriozitate”), dar Russia Today a postat spre nemurire viziunea pro-rusă a șefului Comisiei Europene.

„Cred că trebuie să reluăm contactul cu Rusia. Nu sunt foarte fericit de starea actuală a relațiilor noastre. Nu vom accepta niciodată ce a făcut Rusia în Crimeea sau în estul Ucrainei. Trebuie să ținem cont totuși și că întreg teritoriul Uniunii Europene este  de aproximativ 5.5 mil. km pătrați, iar Rusia are 70 mil.

Așa că trebuie să revenim la… nu aș spune relații normale cu Rusia, dar sunt atâtea domenii în care putem coopera mai bine, cercetare, inovare și altele. Nu uităm care sunt diferențele și divergențele. Dar trebuie să i se pună capăt acestei acuzări a Rusiei!”

vezi și The Guardian: Russia-bashing must stop, says Jean-Claude Juncker

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

3 COMENTARII

  1. Mars la scoala, herr Juncker, care 70 de milioane (de km patrati)?
    Asa se vede prin sticla de vodka?

  2. De vreo 60-70 de ani în Europa s-au afirmat încetul cu încetul noi generații de politicieni formați, parcă, la școala Cominternului. Azi ies la suprafață odraslele marxismului „soft” occidental.

  3. “…domenii în care putem coopera mai bine, cercetare, inovare și altele.”- Juncker si Merkel, cozi de topor/agenti de influenta a Rusiei.
    Fara tehnologie si accesul la pietele de capital din Vest, URSS nu ar fi fost o putere, socialistii (comunisti, nazi, fascisti) legitimeaza imperiul Rus, unii importa milioane de immigranti si renunta la independeta enegretica (centale atomice) iar altii le pun mingea “le fileu” in arena diplomatica.
    The Best Enemy Money Can Buy-Antony C. Sutton

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here