FUNDATIA IOAN BARBUS

Juncker dă ukaz: Acuzarea Rusiei trebuie să înceteze!

„Trebuie să i se pună capăt acestei acuzări a Rusiei!” a declarat la Bruxelles șeful Comisiei Europene Jean Claude Juncker.

Declarația a fost făcută în sesiunea de întrebări și răspunsuri a conferinței ”Re-energising Europe – Now!” organizată de think-tankul „Nou pact pentru Europa” – newpactforeurope.eu

Înregistrarea sesiunii Q&A a fost scoasă de pe site de oficialii Comisiei (a ieșit scandal cu acest Q&A și după ce Juncker le-a cerut italienilor „mai multă muncă, mai puțină corupție și seriozitate”), dar Russia Today a postat spre nemurire viziunea pro-rusă a șefului Comisiei Europene.

„Cred că trebuie să reluăm contactul cu Rusia. Nu sunt foarte fericit de starea actuală a relațiilor noastre. Nu vom accepta niciodată ce a făcut Rusia în Crimeea sau în estul Ucrainei. Trebuie să ținem cont totuși și că întreg teritoriul Uniunii Europene este  de aproximativ 5.5 mil. km pătrați, iar Rusia are 70 mil.

Așa că trebuie să revenim la… nu aș spune relații normale cu Rusia, dar sunt atâtea domenii în care putem coopera mai bine, cercetare, inovare și altele. Nu uităm care sunt diferențele și divergențele. Dar trebuie să i se pună capăt acestei acuzări a Rusiei!”

vezi și The Guardian: Russia-bashing must stop, says Jean-Claude Juncker

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

4 comentarii

 1. victor L
  2 iunie 2018

  Mars la scoala, herr Juncker, care 70 de milioane (de km patrati)?
  Asa se vede prin sticla de vodka?

 2. Horațiu
  2 iunie 2018

  De vreo 60-70 de ani în Europa s-au afirmat încetul cu încetul noi generații de politicieni formați, parcă, la școala Cominternului. Azi ies la suprafață odraslele marxismului „soft” occidental.

 3. Lola
  2 iunie 2018

  La școală unde a învățat el nu se predau mărunțișuri d’astea că geografia ori (râsete la greu)istoria! Astea se fac de Partid!.Așa că ai grijă ce spui monstru fascist și microagresor în serie ce ești ! Creștinule !

 4. gigi
  2 iunie 2018

  “…domenii în care putem coopera mai bine, cercetare, inovare și altele.”- Juncker si Merkel, cozi de topor/agenti de influenta a Rusiei.
  Fara tehnologie si accesul la pietele de capital din Vest, URSS nu ar fi fost o putere, socialistii (comunisti, nazi, fascisti) legitimeaza imperiul Rus, unii importa milioane de immigranti si renunta la independeta enegretica (centale atomice) iar altii le pun mingea “le fileu” in arena diplomatica.
  The Best Enemy Money Can Buy-Antony C. Sutton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian