Polonia a găsit urme de explozibil pe aeronava prăbușită în 2010 Smolensk

3

Comisia de anchetă în cazul prăbușirii avionului fostului președinte al Poloniei, Lech Kaczyński, a depistat pe rămășițele aeronavei urme de substanță explosivă, scrie deschide.md.

Totuși, la locul accidentului, urme de substanță explozivă nu au fost depistate. Anchetatorii au stabilit că urme de substanță explozivă a fost depistată și pe cadavrul a cel puțin câteva victime, notează agenția poloneză PAP.

Încă în 2016, o comisie guvernamentală de la Varșovia a anunțat că pe aripa stângă a aeronavei prezidențiale TU-154 M au fost găsite urme unei deflagrații, Comitetul de anchetă de la Moscova a menționat atunci că la fața locului nimic nu indica că ar fi avut loc o explozie.

în 2013, într-un articol detaliat despre investigația prăbușirii de la Smolensk, publicat de Anca Cernea pe ILD, este amintit cazul jurnalistului de investigație Cezary Gmyz care a publicat în 2012 articolul „Trotil pe epava Tupolev-ului”, în care dezvăluia faptul că s-au găsit urme de explozibil pe fragmentele avionului prăbușit la Smolensk. Jurnalistul a fost concediat, iar cea mai mare parte a colegilor acestuia s-au solidarizat cu el, părăsind publicatia (Rzeczpospolita). Drept urmare, în următorul an, tirajul publiucației a scăzut cu 44%.

În 10 aprilie 2010, avionul Tu-154 M care îi transporta pe președintele Kaczyński și pe soția sa, Maria Kaczyńska, a decolat de la Varșovia și s-a prăbușit în apropiere de baza aeriană Smolensk, la ora locală 10:56.

Avionul transporta 88 de pasageri, printre care Guvernatorul Băncii naționale a Poloniei, Sławomir Skrzypek, și ministrul adjunct de externe Andrzej Kremer. Aceștia urmau să participe la comemorarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyń.

SURSA   Deschide.md, ILD

Citiți și:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

3 COMENTARII

  1. sunt tari muscalii astia : isi arunca cateva blocuri de locuinte in aer si dau vina pe ceceni ,otravesc un presedinte ucrainian ,invadeaza Georgia arunca in aer avionul cu delegatia poloneza ( iar supravietuitori impuscati ),se implica in Maidan ,ocupa Crimeea oficial si o treime din restul Ucrainei( neoficial ) , doboara un avion civil , comit asasinate in UK si asta doar ce se vede la suprafata Si ce sa vezi afacerile merg stuna . Cei drept cu parteneri ca Germania si Franta (cel putin in timpul lui Hollande) iar in USA cu un nevolnic ca Obama . Dar chiar asa de ce nu s-au implicat USA si UK in solutionarea conflictului ucrainiano-rus ca doar semnaturile lor stau pe memorandumul de la Budapesta din 1995

  2. Ei, nici chiar asa.
    Au existat inregistratoarele de voce care au aratat clar ca Kaszinski era in cabina pilotilor, lucru absolut interzis, si ii indemna pe piloti sa aterizeze spunand ca rusii mint ca este ceata pe aeroport, doar ca sa il opreasca pe el sa ajunga la ceremonie!
    Ce-si face omu’ cu mana lui e valabil si la presedinti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here