FUNDATIA IOAN BARBUS

Polonia a găsit urme de explozibil pe aeronava prăbușită în 2010 Smolensk

Comisia de anchetă în cazul prăbușirii avionului fostului președinte al Poloniei, Lech Kaczyński, a depistat pe rămășițele aeronavei urme de substanță explosivă, scrie deschide.md.

Totuși, la locul accidentului, urme de substanță explozivă nu au fost depistate. Anchetatorii au stabilit că urme de substanță explozivă a fost depistată și pe cadavrul a cel puțin câteva victime, notează agenția poloneză PAP.

Încă în 2016, o comisie guvernamentală de la Varșovia a anunțat că pe aripa stângă a aeronavei prezidențiale TU-154 M au fost găsite urme unei deflagrații, Comitetul de anchetă de la Moscova a menționat atunci că la fața locului nimic nu indica că ar fi avut loc o explozie.

în 2013, într-un articol detaliat despre investigația prăbușirii de la Smolensk, publicat de Anca Cernea pe ILD, este amintit cazul jurnalistului de investigație Cezary Gmyz care a publicat în 2012 articolul „Trotil pe epava Tupolev-ului”, în care dezvăluia faptul că s-au găsit urme de explozibil pe fragmentele avionului prăbușit la Smolensk. Jurnalistul a fost concediat, iar cea mai mare parte a colegilor acestuia s-au solidarizat cu el, părăsind publicatia (Rzeczpospolita). Drept urmare, în următorul an, tirajul publiucației a scăzut cu 44%.

În 10 aprilie 2010, avionul Tu-154 M care îi transporta pe președintele Kaczyński și pe soția sa, Maria Kaczyńska, a decolat de la Varșovia și s-a prăbușit în apropiere de baza aeriană Smolensk, la ora locală 10:56.

Avionul transporta 88 de pasageri, printre care Guvernatorul Băncii naționale a Poloniei, Sławomir Skrzypek, și ministrul adjunct de externe Andrzej Kremer. Aceștia urmau să participe la comemorarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyń.

SURSA   Deschide.md, ILD

Citiți și:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

5 comentarii

 1. Lola
  6 iunie 2018

  Pravda pișî”după explozia de la cernobîl directorul uzinei s-a sinucis iar directorul adjunct a încercat să se sinucidă dar n-a reușit pentru că n-a fost găsit acasă” Bineînțeles că a fost un accident.Măcar că nu s-a întâmplat când avionul era în hangar cu o zi înainte.

 2. Lola
  6 iunie 2018

  Sper că v-ați prins: ceasul bombei avea baterii “varta” și era programat de un văr de-al lui merkel altfel era anunțat accidentul încă înainte ca să se producă ca în alte dăți în pravda c a o scurgere de gaz. Rusesc poate?

 3. silviu
  6 iunie 2018

  sunt tari muscalii astia : isi arunca cateva blocuri de locuinte in aer si dau vina pe ceceni ,otravesc un presedinte ucrainian ,invadeaza Georgia arunca in aer avionul cu delegatia poloneza ( iar supravietuitori impuscati ),se implica in Maidan ,ocupa Crimeea oficial si o treime din restul Ucrainei( neoficial ) , doboara un avion civil , comit asasinate in UK si asta doar ce se vede la suprafata Si ce sa vezi afacerile merg stuna . Cei drept cu parteneri ca Germania si Franta (cel putin in timpul lui Hollande) iar in USA cu un nevolnic ca Obama . Dar chiar asa de ce nu s-au implicat USA si UK in solutionarea conflictului ucrainiano-rus ca doar semnaturile lor stau pe memorandumul de la Budapesta din 1995

 4. Rasvan Roceanu
  6 iunie 2018

  Ei, nici chiar asa.
  Au existat inregistratoarele de voce care au aratat clar ca Kaszinski era in cabina pilotilor, lucru absolut interzis, si ii indemna pe piloti sa aterizeze spunand ca rusii mint ca este ceata pe aeroport, doar ca sa il opreasca pe el sa ajunga la ceremonie!
  Ce-si face omu’ cu mana lui e valabil si la presedinti.

 5. Costin Andrieș
  6 iunie 2018

  Raszvan, aia e varianta ruseasca a evenimentelor. Una dintre ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian