Premierul Poloniei: Conducta Nord Stream 2 este o armă hibridă a Rusiei îndreptată împotriva UE și NATO

0

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a subliniat încă o dată amenințările pe care le prezintă construcția gazoductului Nord Stream-2. În timpul unui discurs în Sejmul polonez, în ultima zi a lucrărilor Adunării Parlamentare a NATO, el a spus ca: „Nord Stream-2  reprezintă o amenințare la adresa securității energetice și a solidarității Europei, această nouă armă hibridă fiind îndeptată împotriva UE și NATO, o adevărata pastilă otrăvită a securității europene”, potrivit wPolityce.

Morawiecki a subliniat ca „Nord Stream-1” a permis Rusiei să strângă fonduri pentru dezvoltarea armatei, apoi pentru agresiunea militara împotriva Georgiei și Ucrainei.

Activarea Nord Stream 1, 2011

„Situația actuală în materie de securitate demonstrează că decizia istorică de a detașa trupele în regiunea noastră a fost corectă și suntem recunoscători aliaților pentru contribuția lor la securitate”, a adăugat premierul polonez.

De la sfârșitul anului 2019, coridorul de transport al gazului Nord Stream-2 ar trebui să transporte în Germania, anual, circa 55 de miliarde de metri cubi de gaze naturale rusești prin Marea Baltică.

Oponenții proiectului – inclusiv Polonia, statele baltice, Ucraina, Moldova, SUA și Danemarca – susțin că „Nord Stream-2“ va crește dependența UE față de „Gazprom“, care deja furnizează  aproximativ o treime din volumul de gaze în UE.

SURSA   Deschide.md via paginaderusia.ro

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email
Cititi si

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here