FUNDATIA IOAN BARBUS

Premierul Poloniei: Conducta Nord Stream 2 este o armă hibridă a Rusiei îndreptată împotriva UE și NATO

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a subliniat încă o dată amenințările pe care le prezintă construcția gazoductului Nord Stream-2. În timpul unui discurs în Sejmul polonez, în ultima zi a lucrărilor Adunării Parlamentare a NATO, el a spus ca: „Nord Stream-2  reprezintă o amenințare la adresa securității energetice și a solidarității Europei, această nouă armă hibridă fiind îndeptată împotriva UE și NATO, o adevărata pastilă otrăvită a securității europene”, potrivit wPolityce.

Morawiecki a subliniat ca „Nord Stream-1” a permis Rusiei să strângă fonduri pentru dezvoltarea armatei, apoi pentru agresiunea militara împotriva Georgiei și Ucrainei.

Activarea Nord Stream 1, 2011

„Situația actuală în materie de securitate demonstrează că decizia istorică de a detașa trupele în regiunea noastră a fost corectă și suntem recunoscători aliaților pentru contribuția lor la securitate”, a adăugat premierul polonez.

De la sfârșitul anului 2019, coridorul de transport al gazului Nord Stream-2 ar trebui să transporte în Germania, anual, circa 55 de miliarde de metri cubi de gaze naturale rusești prin Marea Baltică.

Oponenții proiectului – inclusiv Polonia, statele baltice, Ucraina, Moldova, SUA și Danemarca – susțin că „Nord Stream-2“ va crește dependența UE față de „Gazprom“, care deja furnizează  aproximativ o treime din volumul de gaze în UE.

SURSA   Deschide.md via paginaderusia.ro

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Un comentariu

  1. Lola
    29 mai 2018

    Uau.Binențeles că este.Partea faină a acestui resbel este idila incontestabilă dintre fhurerin merkel i tzar putin.A această balșaie ekaterină și potentkinul ei trăiesc o dragoste marxistă uriașă, ca tot ce era și încă mai este sovietic, încă de pe vremea când domnișorimea sa era activistă iar tovărășcimea lui nacealnik kgb în parisul vitrinei comuniste de atunci.Națiunile lor disciplinizate cu cizma și fluierul au fost, profetic poate, una-furnizorul marxismului iar cealaltă-receptorul.Amândouă, lovite în plin de complexul superiorității visează la o oiropă cu capitala la berliscova peste capul “polonezilor,cehilor,slovacilor și altor mizerii”(citat aproximativ și deschis din Marx)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian