FUNDATIA IOAN BARBUS

Premierul Poloniei: Conducta Nord Stream 2 este o armă hibridă a Rusiei îndreptată împotriva UE și NATO

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a subliniat încă o dată amenințările pe care le prezintă construcția gazoductului Nord Stream-2. În timpul unui discurs în Sejmul polonez, în ultima zi a lucrărilor Adunării Parlamentare a NATO, el a spus ca: „Nord Stream-2  reprezintă o amenințare la adresa securității energetice și a solidarității Europei, această nouă armă hibridă fiind îndeptată împotriva UE și NATO, o adevărata pastilă otrăvită a securității europene”, potrivit wPolityce.

Morawiecki a subliniat ca „Nord Stream-1” a permis Rusiei să strângă fonduri pentru dezvoltarea armatei, apoi pentru agresiunea militara împotriva Georgiei și Ucrainei.

Activarea Nord Stream 1, 2011

„Situația actuală în materie de securitate demonstrează că decizia istorică de a detașa trupele în regiunea noastră a fost corectă și suntem recunoscători aliaților pentru contribuția lor la securitate”, a adăugat premierul polonez.

De la sfârșitul anului 2019, coridorul de transport al gazului Nord Stream-2 ar trebui să transporte în Germania, anual, circa 55 de miliarde de metri cubi de gaze naturale rusești prin Marea Baltică.

Oponenții proiectului – inclusiv Polonia, statele baltice, Ucraina, Moldova, SUA și Danemarca – susțin că „Nord Stream-2“ va crește dependența UE față de „Gazprom“, care deja furnizează  aproximativ o treime din volumul de gaze în UE.

SURSA   Deschide.md via paginaderusia.ro

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Un comentariu

  1. Lola
    29 mai 2018

    Uau.Binențeles că este.Partea faină a acestui resbel este idila incontestabilă dintre fhurerin merkel i tzar putin.A această balșaie ekaterină și potentkinul ei trăiesc o dragoste marxistă uriașă, ca tot ce era și încă mai este sovietic, încă de pe vremea când domnișorimea sa era activistă iar tovărășcimea lui nacealnik kgb în parisul vitrinei comuniste de atunci.Națiunile lor disciplinizate cu cizma și fluierul au fost, profetic poate, una-furnizorul marxismului iar cealaltă-receptorul.Amândouă, lovite în plin de complexul superiorității visează la o oiropă cu capitala la berliscova peste capul “polonezilor,cehilor,slovacilor și altor mizerii”(citat aproximativ și deschis din Marx)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian