Referendum în Croația privitor la instituția căsătoriei

1

Duminică a avut loc un referendum național, în care electoratul a avut de răspuns la o singură întrebare:

“Sunteți de acord cu introducerea unei clauze in constituția Republicii Croația cu scopul de defini căsătoria drept uniunea pe viață dintre un bărbat și o femeie?”

65.8% dintre participanții la referendum au răspuns DA, iar 33.5% au răspuns NU.

SURSA   European Dignity Watch  •  France 24

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentIsrael avertizează Rusia: nu vindeți Siriei rachete antiaeriene S-300
Articolul următorGermania – prostituția este un Geschäft de 15 miliarde euro anual
Emil Borcean
În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

1 COMENTARIU

  1. In jurul miscarii “In numele familiei”, care sustine familia heterosexuala, in Croatia s-a format in ultimul an o miscare conservatoare ce pune multe probleme coalitei de stanga -“dreapta” (polarizata in jurul Partidului Social Democrat) ce conduce tara. Miscarea “In numele familiei” a reusit sa stranga cele 700000 de semnaturi necesare declansarii unui referendum, impotrivindu-se astfel revolutiei culturale declansata de socialistii si popularii croati. Inspirata de Tea-Party-ul american, miscarea croata cere ca mariajul sa fie definit in constitutia tarii ca uniunea exclusiva intre barbat si femeie. Impotriva referendumului s-au ridicat la lupta, bineinteles, organizatiile pentru apararea drepturilor omului(!) – care, probabil, nu-i mai considera oameni decat pe homosexuali – si cele pentru apararea drepturilor minoritatilor ( majoritatea putandu-se lipsi de ele). Ele au fost sustinute nu numai de socialisti, ci, asa cum e la moda de ceva timp si de “dreapta” croata, adica de Partidul Popular Croat, care face parte din coalitia guvernamentala! Acesta a aratat ca initiativa miscarii “In numele familiei” pune in pericol “drepturile cetatenilor croati”!! Curtea Constitutionala croata s-a pronuntat insa in favoarea desfasurari referendumului. Presa progresista croata si europeana deplange viitorul sumbru ce paste Croatia, si anume reintoarcerea la valorile traditionale si morale: familie, religie, natiune!!
    Daca miscarea “In numele familiei” nu se va transforma in partid, cu siguranta ca, in timp, socialistii si popularii vor reusi sa readuca poporul croat pe calea cea dreapta, spre viitor, impiedicandu-l de a mai umbla melancolic pe cararile milenare ale trecutului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here