FUNDATIA IOAN BARBUS

Africa de Sud a început confiscarea fermelor agricole din proprietatea albilor

Africa de Sud a luat în vizor primele două ferme pentru sechestrare unilaterală, după ce proprietarii au refuzat oferta guvernamentală de o zecime din valoarea terenului.

Ziarul local Press City raportează că două ferme de carne de vânătoare din provincia nordică Limpopo sunt primele vizate pentru sechestrare unilaterală, după ce negocierile cu proprietarii nu au dus la acceptarea ofertei din partea autorităților.

În timp ce guvernul declară că a făcut o ofertă de a plăti pentru achiziționarea fermelor, proprietarii Akkerland și Boerdery au anunțat că li s-au oferit 1,87 milioane dolari pentru terenuri în valoare de 18,7 milioane dolari.

“Prin prezenta se anunță o inspecție asupra terenului, care va avea loc la ferme pe data de 5 aprilie 2018, la ora 10:00, pentru a efectua un audit al activelor și o predare a cheilor fermei către stat”, se spune într-o scrisoare adresată proprietarilor.

Akkerland și Boerdery au obținut o hotărâre judecătorească de urgență pentru a împiedica evacuarea până când o instanță va decide asupra acestui caz, dar Departamentul pentru Dezvoltare Rurală se opune cererii.

Press City a relatat că angajații din cadrul Departamentul pentru Dezvoltare Rurală au primit ordin să conteste cererea fermierilor la curtea de litigii teritoriale.

“Cazul Akkerland este unic prin faptul că nu li s-a oferit, în primul rând, posibilitatea de a contesta în instanță cererea autorităților, așa cum prevede legea”, a declarat Annelize Crosby, purtătoarea de cuvânt a sindicatului AgriSA.

În lunile recente guvernul sud-african a înaintat cu planurile sale de a schimba constituția țării, astfel încât să fie permisă exproprierea terenurilor fără compensație.

La începutul acestei luni Press City a raportat că guvernul a întocmit o listă cu 139 de ferme pe care intenționează să le confiște, pentru a “testa” articolul 25 din constituție.

Aceste confiscări au scopul să testeze capacitatea guvernului de a lua în posesie terenuri în conformitate cu legile existente. Congresul Național African aflat la guvernare a declarat în urmă cu un an că așa ceva este permis dacă are loc “în interes public”.

În cazul în care sechestrările continuă, ar fi prima dată când statul refuză să plătească valoarea de piață pentru terenurile fermierilor. De la sfârșitul apartheidului în 1994, Congresul Național African a urmat un proces de redistribuire a fermelor deținute de albi bazat pe principiul “vânzător dispus, cumpărător doritor”.

Un audit guvernamental din 2017 a constatat că albii dețin 72% din suprafața agricolă privată din Africa de Sud. Conform recensământului din 2011, în Africa de Sud există aproximativ 4,6 milioane de albi, reprezentând 8,9% din populație.

Purtătorul de cuvânt al Congresul Național African, Zizi Kodwa, a refuzat să dezvăluie detalii despre fermele vizate și a încercat să reducă temerile investitorilor afirmând că toate confiscările propuse sunt “legate de abordarea nedreptăților din trecut”.

“În timp, eu cred că atât piețele, cât și investitorii vor aprecia faptul că măsurile noastre duc la crearea certitudinii politice și la crearea condițiilor pentru investiții viitoare”, a declarat el pentru Press City.

Afriforum, un grup de drepturi civile reprezentând minoritatea albă Afrikaner, a dat publicității ulterior o listă de 190 de ferme “care circulă în Departamentul pentru Dezvoltare Rurală”, invitând fermierii să verifice dacă sunt pe ea și să intre în contact “pentru a putea pregăti o strategie juridică comună”.

Guvernul a negat prin purtătorul de cuvânt al departamentului, Linda Page, afirmând că lista respectivă este un document fals. “Nu știm de unde au obținut-o”, a spus ea. “Nu există niciun adevăr în acest document.”

Cele două ferme luate acum în vedere pentru sechestare unilaterală se află pe lista publicată de Afriforum.

La începutul acestei luni, fermierul de bovine Jo-an Engelbrecht a declarat pentru corespondentul străin al televiziunii australiene ABC că ferma sa din afara Johannesburgului are acum “o valoare zero”.

“Am avut mai multe licitații in ultimele două sau trei săptămâni, anulate pentru că nu exista oameni interesați să cumpere terenul”, a spus el. “De ce ați cumpăra o fermă dacă știți că guvernul o va rechiziționa în cele din urmă?”

Scurt reportaj realizat de o agenție de știri australiană despre violențele împotriva fermierilor albi din Africa de Sud

SURSA   News.com.au

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

6 Comments

 1. dan
  21 August 2018

  toti albii din Republica Comunisto-Fascista Neagra trebuie sa plece, ca vin in Romania, SUA. Australia oriunde, dar trebuie sa plece. Iar toti negri si musulnanii trebuie sa plece din Europa, Canada, US.

 2. Cristi
  21 August 2018

  Dan, nu merge asa prietene.

  Iti spun eu cum e:
  1) Albii trebuie sa elibereze pamanturile non-albilor. Le-au luat cu japca in decursul secolelor de colonizare.
  2) Albii trebie sa primeasca in patriile lor, non-albi, si sa se adapteze la cultura si pretentiile nou-venitilor (si intr-un final sa dispara, la fel ca la punctul 1) pt ca:
  – au sclavagizat planeta si acum trebuie sa-si plateasca pacatele. din cauza albilor, non-albii sunt saraci (Marx dixit!)
  – daca nu fac asa sunt: nazisti, xenofobi, rasisti, white-supremacy-isti, islamofobi, etc.

  Cele de mai sus sunt adevarat pt ca se stie ca doar albii au avut colonii si imperii. Inainte de invazia albilor, planeta era un paradis prosper si linistit.

  Mu…e Marx! Si armatei lui de idioti utili!

 3. Darie
  21 August 2018

  Antibioticele și cerealele. Cu acestea două s-a dat umanității un trup de opt miliarde de oameni în curând. Și educația? Cine educă opt miliarde de oameni când creștinismul zace aruncat în debaraua istoriei? Iar când nu zace defilează nechemat la parada fier-betonului tras în țiplă de aurită. Cum capitalismul automatizat produce prosperitate mai repede decât poate produce orice societate educație, să ne pregătim de ce e mai rău. Ne vom trezi cu o primată multiplicată în miliarde, tunsă, rasă, frezată și cu „beemveu” cu cât mai mulți cai. Va vota mai imoral și mai fără scrupule decât s-a prostituat vreodată vreo curvă. Exponentul emanat politic al primatelor cu touchscreen va lua democratic în labe hățurile statelor și va transforma democrația în măciucă eligibilă. Dar pasul fatal se va face atunci când vor intra în universități și se vor instala la catedre, vărsându-și de acolo toate patologiile analfabetismului către urechi deschise degeaba și ochi neînvățați cu judecata proprie. Vom crea un combinat global de porci cu față umană, plini de drepturi și fără nici o obligație, pahare spălate pe dinafară și pline ochi cu lături. Răsăritul unei lumi fără Hristos. Se crapă de… noapte, da.

 4. dan
  21 August 2018

  @ Cristi, da Cristi draga suntem de acord. dar nu inteleg la ce raspunzi!? Imi spui tu ce, o chestie are o stiu de pe vremea liceului? Nu inteleg..

 5. Lola
  21 August 2018

  @darie penicilina, motorul diesel,utilizarea, mecanizare,automatizarea și alte zări au fost,cum se știe, opera unor inventatori arabi și chinezi,furată și însușită pe nedrept de niște așa ziși cercetători albi (ba și câțiva negri, chimiști trădători că altfel n-ai cum să-i numești, albiți de știință albă în facultăți rasiste deci albi până la urmă) bigoți, rasiști și morți!Așa că ce să mai vorbim de ei.Crescuți într-un mediu colonial alb,acești exploatatori înnăscuți au creeat posibilitatea creșterii populației la8 miliarde doar ca să aibă pe cine să oprime!Rasist și dezgustător.Se dau mari oameni de știință și habar n-au de gender fluid, safe space, dezvoltarea prin impozitare,poligamie,poliandrie,căsătoria transgender unde te poți căsători cu tine însuți și alte alea.Pentru astea SUNT deja profi prin facultățile vestului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi