FUNDATIA IOAN BARBUS

Ambasadorul SUA: Rusia și China, prădătorii și actorii negativi care răspândesc minciuni despre SUA, România și coronavirus

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a declarat ieri la Camera de Comerț Americană în Romania (AmCham) că „urmare a mușamalizării de către Partidul Comunist Chinez, experții chinezi și internaționali au ratat o fereastră critică pentru a limita izbucnirea acestui virus în China și pentru a opri răspândirea sa globală”.

Ambasadorul a mai spus că Rusia și China comunistă se folosesc de pandemia globală pentru a răspândi minciuni despre SUA, despre țara noastră, COVID-19 și măsurile autoritățior, amintind adăugând că  „acelora dintre noi care poartă cicatricile comunismului nu trebuie să li se amintească preţul plătit în vieţi omeneşti pentru minciunile comuniste”.

În aceste condiții, ambasadorul a spus că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măşti marca Huawei deghizate în donaţii umanitare, a spus Zuckerman, ceea ce este „inadmisibil” şi a avertizat autorităţile române că „aceasta este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea naţională”.

„Astăzi, România şi Statele Unite se confruntă cu ameninţarea comună a pandemiei de COVID-19, o boală devastatoare, care se transmite rapid şi pune în pericol bunăstarea şi dezvoltarea economică a ţărilor noastre şi a întregii lumi”, a spus ambasadorul ieri.

Ambasadorul a amintit discursul ținut de Ronald Reagan la preluarea mandatului, în 1981, când în timpul unei crize internaţionale şi economice, în care se afla SUA la acel moment, este nevoie de „disponibilitatea noastră de a crede în noi înşine şi în capacitatea noastră de a face fapte măreţe.” Mesajul său este la fel de adevărat astăzi.”

Fragmente din discurs:

„Izolarea, carantina și interdicția de călătorie au ajutat la controlul răspândirii virusului. Guvernul României a colaborat, de asemenea, cu companii străine și locale pentru a aduce ajutor și materiale medicale de urgență pentru poporul român.

Guvernul a căutat provizii de urgență în întreaga lume. A găsit și a achiziţionat 80 de tone de materiale de urgență din Coreea de Sud. Aceste provizii au fost aduse în România cu ajutorul aliaților României și al NATO. De două ori în ultimele săptămâni, un avion american de marfă cu rază lungă de acțiune de la baza NATO „Papa” a zburat în Coreea de Sud și a transportat aceste echipamente în România. Statele Unite continuă să asiste România în programarea zborurilor viitoare, astfel încât să fie aduse mai multe echipamente din Coreea și din alte locuri”, a zpus Zuckerman.

Rusia și China răspândesc minciuni despre SUA, România și coronavirus

„Din păcate, prădătorii și actorii negativi încă pândesc în aceste vremuri de vulnerabilitate. Rusia și China au încercat să folosească această oportunitate pentru a răspândi minciuni despre Statele Unite, România, COVID-19 și comportamentul propriilor guverne.

Faptul că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măști de marcă Huawei deghizate în donații umanitare este inadmisibil. I-am avertizat pe prietenii mei români şi înainte, și o voi face şi acum: aceasta este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea dumneavoastră națională și care vă va pune în pericol libertatea. Comportamentul de înșelăciune, confuzie și lipsa de transparență a Partidului Comunist Chinez a venit cu un preț mortal pentru întreaga lume.”

„Comportamentul de înșelăciune, confuzie și lipsa de transparență a Partidului Comunist Chinez a venit cu un preț mortal pentru întreaga lume.”

„Această pandemie în care ne aflăm subliniază importanța transparenței în ceea ce privește sănătatea umană, buna guvernanță și economia globală. Când informația este restricționată, consecințele sunt devastatoare.”

„E timpul pentru curaj. O perioadă în care ar trebui să ne aprofundăm angajamentele față de principiile durabile ale decenței, integrității și valorilor umane. Sunt valorile care trebuie să supraviețuiască unor capitole atât de dure din povestea umană.”

„Ca urmare a mușamalizării de către Partidul Comunist Chinez, experții chinezi și internaționali au ratat o fereastră critică pentru a limita izbucnirea acestui virus în China și pentru a opri răspândirea sa globală. Acelora dintre noi care poartă cicatricile comunismului nu trebuie să li se amintească preţul plătit în vieţi omeneşti pentru minciunile comuniste.”

 „Poporul român nu are prieten mai bun decât poporul american”

„România este binecuvântată cu resurse naturale semnificative și cu o forță de muncă talentată, care o vor ajuta să iasă din această criză mai puternică și mai prosperă. România va oferi poporului său beneficiile democrației, securității și oportunităților economice ani la rând.”

„Atunci când am acceptat să fiu ambasador în România, m-am angajat să dezvolt în continuare Parteneriatul Strategic SUA-România și am fost hotărât să consolidăm cooperarea noastră de securitate, deja impresionantă, pentru a asigura libertatea ambelor țări. Sunt la fel de hotărât să ne consolidăm angajamentul comun de a promova prosperitatea noastră economică”, a spus Adrian Zuckerman.

„Președintele Trump s-a întâlnit de două ori cu președintele Iohannis la Casa Albă și vă asigur că poporul român nu are prieten mai bun decât poporul american. Cei doi lideri ai noștri împărtăşesc aceeaşi viziune în chestiunile de securitate. De asemenea, ei sunt de acord să prioritizeze cooperarea noastră economică în domenii-cheie care cu certitudine vor asigura libertatea și prosperitatea României ani la rând.”

„Când va ieși din această criză, România va fi bine poziţionată pentru a deveni lider european și global în domeniul artelor, științelor, finanțelor, asistenței medicale, tehnologiei informației, producției agricole, producției de energie și industriei. Viitorul României ca națiune prosperă, în care talentele și resursele sale naturale oferă o mare bogăţie poporului său, este aproape să se transforme în realitate. Acest lucru se poate realiza doar prin adoptarea unor legi și reglementări de afaceri raţionale, prin încetarea corupției endemice și prin creșterea transparenței, toate acestea putând duce la beneficii economice enorme și la prosperitate.”

„Trebuie să ne alăturăm cu toţii acestei lupte împotriva pandemiei şi să reconstruim economia românească. Împreună, vom asigura un viitor mai luminos pentru România”, a încheiat Ambasadorul SUA la București.

SURSA  AMBASADA SUA ÎN ROMÂNIA 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian