FUNDATIA IOAN BARBUS

Anca Andrei, editor-șef Capital.ro: Trebuie să învățăm de la Partidul Comunist Chinez, e cu ani lumină peste noi

foto: Anca Andrei, Fb

„Ar fi bine sa fim China ca ei sunt cu ani lumina peste noi la multe capitole. Din pacate la noi s-a inteles prost democratia. S-au intors pestii si prostituatele si umbla liberi pe strazi. Despre ce vorbim aici?”, scrie azi pe Facebook Anca Andrei, editor-șef al revistei Capital.

Comentariul coordonatoarei revistei Capital a fost publicat la o postare de pe profilul de Facebook al lui Cristian Păun, profesor la ASE.

„Doamne ferește! Mergeți și trăiți acolo! Aici încă aveți libertatea asta. Acolo veți pierde instant libertatea să veniți înapoi. Sesizați diferența?”, i-a răspuns profesorul Păun pe același fir de discuții.

Un alt comentator, Ovidiu Oancea, scrie, referindu-se la afirmația dnei Andrei, că „notiunea cum ca democratia a fost prost înțeleasă a fost des utilizată de nomenclaturiști și urmașii lor. Frustrarea pentru pierderea superiorității față de muritorii de rând si-a gasit exprimarea prin această expresie”.

Tot azi am publicat pe pagina mea de Facebook o imagine cu comentariul dnei Andrei. În viteză, am introdus captura doar cu textul „Mesaj pentru tara de la Anca Andrei, editor șef la capital.ro”, doar pentru ca după câteva minute să mă trezesc cu un răspuns de înaltă clasă jurnalistică din partea coordonatoarei revistei Capital:

„Trebuie sa invatam de acolo”

Dna Andrei transmite „psihopaților” care i-au citit comentariul că trebuie să luam exemplu de la Partidul Comunist Chinez și „sa invatam de acolo”.

Gelu Trandafir a detaliat într-un articol modul iresponsabil în care autoritățile chineze au ascuns, timp de luni de zile, lumii întregi informațiile despre răspândirea virusului apărut în orașul Wuhan. Această iresponsabilitate a creat pandemia cu care ne confruntăm azi, care a înghețat aproape integral activitățile economice ale occidentului și a dus până acum la aproape 5.000 de morți în Italia, peste 1.700 de morți în Spania și peste 350 de morți în Statele Unite. Doi oameni au murit până acum în România și Conform Ministerul Afacerilor Externe, șapte cetățeni români au decedat în total, până ieri în Italia și Franța, ca urmare a infecției cu coronavirus.

Încă de la începutul lunii, presa internațională scrie că cifrele care vin din China  nu sunt credibile, și că Partidul Comunist Chinez falsifică realitate de pe teren când proclamează „victoria” împotriva virusului de la Wuhan, sau recuperarea economică.

In Wuhan, officials have tried to make it appear that recovery efforts are going smoothly. But when „central leaders” personally survey disinfecting regimens and food delivery, local officials „make a special effort” for them and them alone, one resident told Caixan. And in a video circulating on social media, residents can be seen shouting at visiting leaders from the apartments where they’re being quarantined — „Fake, it’s all fake.”

Pandemia putea fi evitată

Un studiu publicat recent de Universitatea din Southampton din SUA a estimat că focarul global al coronavirusului ar fi putut fi redus cu 95% dacă guvernul comunist al Chinei ar fi acționat mai devreme.

Cercetătorii de la Univeristatea din Southamton au constatat că „dacă intervențiile din [China] ar fi fost efectuate cu o săptămână, două săptămâni sau trei săptămâni mai devreme, cazurile ar fi putut fi reduse cu 66%, 86% și respectiv 95% – limitând semnificativ răspândirea geografică a bolii.

RUSIA

Un alt loc din care editorul-șef al revistei Capital crede că ar trebui să învățăm este Rusia lui Vladimir Putin, a cărei propagandă o diseminează la fel de entuziast și necritic pe site-ul capital.ro:

Capital.ro

Opiniile editorului-șef al revistei Capital se reflectă, inevitabil, și pe site-ul revistei, din care citez doar câteva titluri:

Revista Capital și Capital.ro sunt deținute de Editura Evenimentul și Capital, ce editează și ziarul Evenimentul Zilei.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  martie 22, 2020

  Xu Zhiyong, Chen Qiushi, precum și alți jurnaliști curajoși din China au dispărut în ultimul timp, fiindcă au încercat să spună lumii adevărul despre epidemie, în timp ce regimul de la Beijing îl ascundea – această tăinuire ducând la nenorocirea pe care o trăim acum la scară mondială.

  Alți „jurnaliști” din RPC, de frică, sau din dorința de a-și păstra joburile, scriu zilele astea laude la adresa regimului comunist și înțeleptului conducător.

  Ce să zicem însă de „jurnaliștii” din partea astalaltă a globului, care trăiesc în libertate, și vor aici un regim ca în China?

 2. Ana RotarSpune:

  Răspunde
  martie 22, 2020

  China….ani lumina peste….cine?? Poate ani…intuneric fata de restul lumii! Da, or avea orase grozave, tehnologii de varf (furate de la altii), insa in rest totul e redus la tacere sub dictatura comunismului ! Daca sunt asa de „ani lumina” inainte, cum se face ca mananca tot ce misca, sa nu crape de foame ? Ati vazut piata din Wuhan inainte de a fi inchisa? Eu am fost intr-o piata din Beijing acuma multi ani si inca am cosmaruri ! „Jurnalista” asta e editor sef?? Nu m-am omorat au sa citesc aceasta publicatie, dar de acum incolo am sa o evit. Halal natiune !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian