FUNDATIA IOAN BARBUS

Biserica Română Unită cu Roma: “Să nu ne temem! Gândul nostru se îndreaptă zilnic şi spre credincioşii români din diasporă”

Șeful Bisericii Române Unite cu Roma, PF Cardinal Lucian, Arhiepiscop Major și Mitropolit, a transmis la începutul săptămânii un mesaj public în contextul instaurării stării de urgență în România.


„Domnul este ajutorul şi apărătorul meu, în El a nădăjduit inima mea şi mi-a ajutat” (Ps. 27,9)

Iubiți fii ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică,

Instituirea stării de urgență de către Excelența Sa Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României, conferă autorităților Statului mijloacele juridice, administrative și economice necesare prevenirii, limitării și combaterii epidemiei cu COVID – 19.

Această măsură, expresie a responsabilității și a preocupării față de sănătatea cetățenilor României, este însoțită de apelul nostru pentru a nu ne pierde pacea sufletului și pentru a trăi această încercare în unire cu Mântuitorul nostru Isus Hristos. El este puterea și speranța noastră și tot El ne dăruiește pacea atunci când marea vieții noastre este agitată de valuri.

Răspândirea epidemiei ne împiedică să ne întâlnim cu toții, în număr mare, la celebrările liturgice din biserici. Cu toate acestea, acum mai mult decât oricând este timpul rugăciunii! Biserica noastră, trecută prin anii prigoanei comuniste, știe ce înseamnă să transforme casele și familiile în locuri privilegiate ale prezenței lui Dumnezeu! Vom face la fel și acum, urmărind binele nostru și al semenilor! Știu cât de mult vă doriți să participați la Sfânta Liturghie, dar vă spun că Biserica vă poartă în inimă iar preoții se roagă pentru fiecare dintre dumneavoastră!

Gândul nostru se îndreaptă zilnic și spre credincioșii români din diasporă, în mod deosebit spre cei din Italia, care împreună cu preoții care îi asistă spiritual înfruntă dificultăți mai mari decât în Patrie. Pe plan sufletesc distanțele sunt anulate de dragoste și de aceea vă spunem că nu sunteți singuri, ci sunteți îmbrățișați de Biserica de acasă, care, prin mijlocirea Maicii Sfinte și a Fericiților Episcopi Greco-Catolici martiri, vă însoțește și vă poartă cu afecțiune în rugăciune.

În Isus Hristos, inima lui Dumnezeu bate omenește și rezonează intim cu zbuciumul fiecăruia dintre noi. Iubirea Sa ne dă încredere iar harul dumnezeiesc ne susține pe drumul Postului Mare către Sărbătoarea Învierii! Să nu ne temem! Să arătăm lumii care este demnitatea și statura creștinului autentic!

Se cuvine să exprimăm recunoștința noastră față de toate instituțiile și persoanele implicate în lupta împotriva epidemiei din sistemul medical, administrativ și din Ministerul Afacerilor de Interne, care ne oferă o eroică mărturie despre ce însemnă solidaritatea și iubirea aproapelui. Invocăm asupra lor și asupra familiilor lor binecuvântarea lui Dumnezeu! Îi invităm pe toți preoții, călugării și călugărițele din sfintelor noastre mănăstiri și pe credincioși Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică să își unească rugăciunile pentru sănătatea celor angajați în această luptă, pentru vindecarea bolnavilor și pentru ocrotirea fiecăruia dintre noi.

Cu arhierească binecuvântare,

†Lucian Cardinal Mureșan

Arhiepiscop Major și Mitropolit

SURSA  bisericaromanaunita.ro

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian