FUNDATIA IOAN BARBUS

Asociația 21 decembrie 1989: Acțiune umanitară urmată de un protest în fața Ambasadei Rusiei împotriva invaziei Ucrainei

Președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieș, va organiza sâmbătă, 5 martie, o acțiune umanitară dedicată refugiaților ucraineni, victime ale agresiunii extrem de violente a Rusiei, prin care doritorii pot dona ajutoare ce vor fi trimise în Ucraina. Evenimentul va fi urmat de un protest în fața Ambasadei Rusiei împotriva invaziei rusești a poporului ucrianean.   

„Susținem libertatea și democrația în Ucraina”  este numele acțiunii umanitare organizată de Asociația 21 Decembrie 1989 pentru refugiații ucraineni între orele 14:00 și 18:00. În cadrul acesteia doritorii pot dona produse alimentare neperisabile, apă, sucuri, produse igienico sanitare, îmbrăcăminte, pături, lenjerie, prosoape și nu în ultimul rând jucării, în fața Teatrului Național din Piața Universității, București. Produsele colectate vor fi fi trimise în Ucraina celor care au nevoie de ele.

“Solicităm respectuos ca darurile pe care le veți aduce să fie noi și ambalate, pentru a ajunge în cele mai bune condiții la cei aflați în mare nevoie”, menționează Asociația în comunicatul de presă trimis la redacție.

Apoi, începând cu ora 18.00, participanții vor porni în marș către Ambasada Rusiei la București, pentru a protesta împotriva invaziei criminale a armatei rusești împotriva poporului ucrainean, menționează comunicatul publicat de Asociața 21 Decembrie 1989.

“Prin agresiunea ordonată de Vladimir Putin împotriva statului independent ucrainean, Rusia precum și conducătorii ei militari și civili trebuie să răspundă în faţa instanțelor internaționale pentru faptele săvârșite, încadrate ca fapte contra umanității.”

Bloc de apartamente din Borodiank, oraș la vest de Kiev, bombardat de armata rusă
Mauriopol

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi