FUNDATIA IOAN BARBUS

Celebrități care au promis că vor găzdui migranți

În timp ce știrile se concentrau asupra crizei migranțlor care cuprinsese Europa, un sondaj realizat de radiodifuziunea France2 pentru emisiunile sale de televiziune din 2015 a dezvăluit că nicio celebritate care declarase că va găzdui migranți ilegali acasă nu și-a păstrat angajamentul.

Cântărețul Charles Aznavour s-a angajat să primească migranți „acasă”. Anturajul său a indicat că această cazare fusese amânată și că va avea loc „după turneul său”. Cântărețul a murit anul trecut fără să primească un singur imigrant.

Fosta vedetă de fotbal Eric Cantona a făcut de asemenea o promisiune de a primi migranți. Din păcate nici el nu a luat vreunul în spațiul locativ. Motivul, a spus el, a fost acela că procesul durează mult mai mult decât se aștepta. „Nu este atât de rapid cum credeam”.

Personalitatea TV Franck Tanguy a anunțat și el de la microfonul unei emisiuni pe care o găzduia: „Sunt gata să primesc un migrant la mine acasă.” Contactat ulterior de France2, crainicul a explicat că el nu găzduise încă vreun migrant acasă, dar în schimb „a luat legătura cu o asociație ”.

Din păcate a existat o mică problemă. Când France2 a telefonat asociația în cauză, ei au spus că nu au numele lui Franck Tanguy pe lista lor. Și când France2 l-a contactat din nou, el nu a dat nicio explicație care să justifice această anomalie.

Anterior Tanguy declarase pentru postul BMTV: „Imigrația este o oportunitate”, citând „dinamismul Statelor Unite, adus de imigranți”.

Aproximativ 300 de migranți clandestini au fost găzduiți de 12 din cele 95 de eparhii franceze, în urma apelului făcut de papa Francisc la acea vreme.

Pe de altă parte arhiepiscopul de Canterbury le-a ținut predici britanicilor despre modul în care ar trebui să-i întâmpine pe refugiații sirieni, cu brațele deschise. Dar el nu a dat vreun exemplu personal, cum ar fi găzduirea unui număr dintre ei într-una din numeroasele proprietăți deținute de biserica anglicană, inclusiv în Palatul Lambeth aproape gol.

Diverse celebrități și politicieni britanici au spus că vor găzdui migranți, printre care Nicola Sturgeon, Bob Geldof, Yvette Cooper, Emma Thompson, Stan Collymore și JK Rowling, autoarea seriei Harry Potter.

Ministrul scoțian Nicola Sturgeon s-a alăturat lui Bob Geldof, spunând că ei își vor deschide casele pentru cei care fug de războiul din Siria. Ea a declarat, pentru Sky News în 2015, că va fi „absolut fericită” să facă acest lucru. Dar niciunul dintre ei nu a primit vreun migrant în carne și oase la domiciliu.

„Sunt pregătit – am noroc, am un loc în Kent și un apartament în Londra – eu și (partenera) Jeanne suntem pregătiți să luăm imediat în gazdă trei familii la rezidența noastră din Kent și o familie în apartamentul nostru din Londra, imediat, și să-i susținem până când vor fi pe picioarele lor și vor putea să-și cumpere propria locuință”, a declarat Geldof la acea vreme.

Stan Collymore, fostă vedetă de fotbal, a spus și el că va duce migranți la el acasă.

Dar trei luni mai târziu Geldof, care se oferise să găzduiască nu una, ci trei familii, deoarece răspunsul guvernului la criză fusese „absolut scandalos”, nu reușise să adăpostească niciuna.

După un timp jurnaliștii l-au întrebat pe Geldof dacă era pe cale de a încerca să folosească locuințele sale drept adăpost pentru migranți și a urmat tăcere. A fost o situație similară și în cazul lui Collymore, care declarase că avea de gând să ia în gazdă o familie de migranți.

La rândul ei activista Lily Allen a cerut cetățenilor britanici să își deschidă granițele și casele pentru refugiați. Cu toate acestea, la scurt timp după ce și-a deschis propria casă „migranților”, celebritatea stângistă s-a plâns că rămăsese fără adăpost pentru sezonul de Crăciun deoarece oaspeții ei imigranți refuzau să plece.

Ziarul The Sun a dezvăluit că chiriașii ei străini aveau imunitate diplomatică și nu puteau fi evacuați. Allen indusese publicul în eroare făcându-l să creadă că ea își deschisese casa pentru refugiați, când de fapt aceștia erau diplomați bogați cărora le închiriase proprietatea.

Această stare autoindusă de lipsă de cămin s-a produs după ce Allen ceruse scuze, în numele britanicilor, migranților musulmani din tabăra de la Calais. În același timp ea solicita concetățenilor deja împovărați să preia mai mulți migranți.

După ce a stârnit indignare pe rețelele de socializare și a fost acuzată de ipocrizie, Allen a promis că va găzdui o minoră neînsoțită la ea acasă. Însă, după cum s-a dovedit, Allen nu a preluat un copil refugiat ci a închiriat apartamentul ei de lux unor diplomați străini.

SURSA   Free West Media

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

2 comentarii

 1. Cristi
  11 septembrie 2019

  Exista si experimente video, pe strada,pe aceiasi tema. In fata camerei, socialistii se declara gata sa primeasca un imigrant. Imediat, imigrantul apare. “Aaaa…de fapt mai tazriu…acum nu am spatiu…” etc.
  Ipocrizia socialista nu moare niciodata.

 2. Dorin
  11 septembrie 2019

  Dacă ar înțelege, dacă ar face efortul de a se informa corect toți cei vizați spre intensa spălare a creierului !!

  Nu mai departe decât zilele trecute vedeam pe mai multe canale de știri cum, la câteva zile după trecerea uraganului „Dorian” peste insulele Bahamas, turme întregi de băștinași, lăsându-și terenurile, morții și toate ale „patriei” exact cum le-a acoperit furtuna, s-au încolonat perfect în porturi și aeroporturi, așteptând cursele „să îi ducă în altă țară !!!”

  Cel mult lui cuțu i se mai poate spune că toată mascarada cu „bieții emigranți” – imigranți în cele mai dezvoltate țări (exclus „marile puteri economice” rusia, china, emiratele și alte asemenea), este un eveniment spontan, nedirijat, nemanipulat, eventual inspirat de Duhul Sfânt !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian