Teza conferinței mele e aceea că dacă vrem să fim moderni, atunci dreptul la critică trebuie înscrie în constituțiile noastre politice, iar dacă nu îl vom înscrie și dreptul nelimitat la critică și la formularea de judecăți negative va fi sever îngrădit, sa va dispărea, atunci vom înceta să mai fim moderni și, îmi vine să spun, vai de capul drepturilor noastre morale, intelectuale, politice și constituționale.
Conferinta organizată de Universitatea de Vest din Timișoara și moderată de Mircea Mihăieș.
video: https://www.facebook.com/watch/live/?v=3670633732958721&ref=external
Conferința online a fost transmisă în direct, miercuri, 25 noiembrie, de la 18:30, pe pagina de Facebook a universității UVT.
Membru de onoare al comunității academice a UVT încă din anul 2012 când i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa al UVT, Horia-Roman Patapievici are un bogat parcurs în domeniul culturii și publicisticii. Producător TV a două spectacole pentru TVR Cultural, membru de onoare al Institutului „Ludwig von Mises” și membru al Uniunii Scriitorilor din România, Horia Patapievici a debutat ca eseist în 1992, în Revista Contrapunct, iar de atunci a avut contribuții diferite, inclusiv editoriale, în Revista 22, Dilema Veche, Orizont, Vatra, Secolul 20 și Evenimentul Zilei.
Citiți și eseul Pledoarie pentru dreptul de a ofensa și Omul Recent. După 20 de ani