FUNDATIA IOAN BARBUS

Cum au votat europarlamentarii români în numele dumneavoastră pe Raportul Matic, cel mai radical raport din istoria Parlamentului European

Asociația Medicilor Catolici din București: Am pierdut o bătălie politică, dar bătălia culturală continuă! Victoria e a noastră la sfarșit, o știm deja: « La sfârșit, Inima mea Neprihanită va triumfa! » Sus inimile, este doar o bătălie! Războiul final, noi îl câștigăm, dacă continuăm să luptăm și rămânem fideli până la capăt.

Pe 24 iunie 2021, Parlamentul European a adoptat Raportul Matic, care nu este altceva decat agenda ideologică radicală a marilor fundații internaționale și a feministelor marxiste de distrugere a familiei naturale, agendă pe care acestea vor să o impună întregii Europe.

Acest raport prevede liberalizare completă a avortului (și ridicarea acestuia la rând de drept fundamental, cu consecința interzicerii obiecțiunii pe motive de conștiință), a contracepției, a educației sexuale a copiilor după standardele ONU și UNESCO, începând cu clasele primare, reproducerea artificială pentru toți, inclusiv pentru persoanele singure sau cele de acelasi sex, precum și combaterea oricărei opoziții fata de acest program societal.

Mai multe detalii despre acest raport, aici: Memorandum către deputații europeni privind Raportul Matić

Ținând cont de gravitatea acestui vot, precum și de consecințele devastatoare pe care acesta le va lăsa în urmă dacă va fi implementat în statele membre și de instituțiile europene, dorim să vă informăm cum au votat europarlamentarii români pe acest subiect, ca să vedeti cine lucrează în favoarea « principiilor non negocialbile » ale respectului pentru viața umană, ale familiei și ale drepturilor părintești, dar și cine lucrează împotriva acestora.

Cine lucrează pentru protejarea familiei dumneavoastră și cine lucrează la distugerea acesteia, cine are curajul să apere ce e bine și să înlăture ce e rău? Dorim să știți cine și cum vă reprezintă astăzi în institutiile de la Bruxelles, dar mai ales cui să îi dați votul la următoarele alegeri, atât în țară, cât și în forurile europene.

Au votat în favoarea Raportului Matic, per ansamblu, doar cei de la USR+. PSD nu și-a exprimat votul. Au votat împotrivă cei de la PNL, PMP (plus Cristian Terheș de la PNȚCD și Maria Grapini de la PSD).

Pe moțiunea de inadmisibilitate a Raportului propusă de European Conservatives and Reformists (ECR), URS+ a votat împotrivă, iar PSD nu și-a exprimat votul, cu excepția Mariei Grapini, care a votat pentru. PNL și PMP, precum și Cristian Terhes de la PNTCD au votat în favoarea acesteia.

Această moțiune viza aruncarea Raportului la cosul de gunoi pe motiv că dispozițiile acestuia depășesc competența UE, căci, conform articolului 168 § 7 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, sănătatea și educația țin de competența statelor membre.

Acest lucru fusese deja reafirmat în 2013, atunci când Raportul Estrela, identic ca și conținut cu Raportul Matic de astăzi, fusese respins de Parlamentul European.

Pe rezoluțiile alternative propuse de ECR și PPE la acest raport, USR+ si PSD au votat cot la cot, adică impotriva acestora.

citiți și PSD, cel mai mare susținător din România al căsătoriilor dintre homosexuali

Aceste rezoluții aveau scopul de a propune o alternativă la Raportul Matic și de a-l înlocui cu o propunere care să respecte dreptul european, precum și drepturile și libertățile europenilor.

Cea a ECR a avut meritul de a afirma clar și concis principii de bază: recunoaște competența legislativă a statelor membre, nu a UE, privind sănătatea și educația sexuală, reproducerea și avortul, de a reafirma că avortul nu este un drept fundamental, că obiecțiunea pe motive de conștiință a cadrelor medicale este un drept fundamental și că elaborarea și punerea în aplicare a politicilor privind educația sexuală în școli țin de competența exclusivă a statelor membre.

Rezoluția alternativă a PPE era mai detaliată, însă deși avea meritul de a înlătura mare parte din dispozițiile șocante din Raportul Matic, menținea totuși, printre altele, ideea existenței unui drept la avort.

S-a muncit enorm pentru ca Raportul Matic să nu fie adoptat, mobilizarea a fost foarte mare în toată Europa.

Pentru a se păstra o « cultură a vieții » și a adevărului și pentru ca « principiile non negociabile » ale respectului pentru viață umană, pentru familie și prentru drepturile părintești să fie menținute în Europa. Aliații noștri, fie ei deputați europeni, membri ai parlamentelor naționale, ONG-uri implicate în munca de lobby-ing pe lângă Parlamentul European, simpli cetățeni și nu în ultimul rând Bisericile, au pierdut nopți întregi în lupta aceasta care se duce de câteva luni bune și pentru acest lucru, le mulțumim. Fiecăruia pentru contribuția sa.

Am pierdut o bătălie politică, una printre multe altele, dar bătălia culturală continuă! Victoria e a noastră la sfârșit, o stim deja: « La sfarsit, Inima mea Neprihanita va triumfa! » Sus inimile, este doar o batalie ! Razboiul final noi il castigam, daca continuam sa luptam si ramanem fideli pana la capat!

***

1. Votul pe intreg Raportul Matic (378 de voturi pentru, 255 impotriva si 42 de abtineri)

Au votat pentru: 

– USR+ (grupul Renew): Dacian Cioloș, Nicolae Ștefănuță, Vlad-Marius Botoș, Vlad Gheorghe, Dragoș Tudorache, Alin Mituță și Ramona Strungariu.

Au votat impotriva: 

– PNL, PMP (grupul PPE): Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Chris Terheș, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Marian Grapini, Mircea Hava, Dan Motreanu, Vlad Nistor, Eugen Tomac, Lorant Vincze, Iuliu Winkler.
– PNTCD (grupul ECR) : Chris Terhes.
– PSD (grupul S&D) : Maria Grapini.

S-au abtinut :
– USR+ (grupul Renew) : Dragoș Pîslaru.
– PNL (grupul PPE): Adrian-Dragoș Benea și Marian-Jean Marinescu.

Nu au votat :
– PSD (grupul S&D) : Carmen Avram, Tudor Ciuhodaru, Corina Crețu, Siegfreid Mureșan, Dan Nica, Rovana Plumb și Mihai Tudose. Claudiu Manda a fost absent.

2. Votul pe motiunea de inadmisibilitatea a Raportului Matic (280 voturi pentru si 391 impotriva)

Au votat pentru:
– PNTCD (grupul ECR) : Terhes.
– PNL, PMP (grupul PPE) : Basescu, Blaga, Bogdan, Busoi, Hava, Marinescu, Motreanu, Muresan, Nistor, Tomac, Vincze, Winkler.
– PSD (S&D) : Grapini.

Au votat impotriva:
– USR+ (grupul Renew): Botos, Ciurel, Ciolos, Gheorghe, Mituta, Paslaru, Stefanuta, Strugariu, Tudorache

3. Votul pe rezolutia alternativa a ECR (267 de voturi pentru si 402 impotriva)

Au votat pentru:
– PNTCD (grupul ECR) : Terhes.
– PNL, PMP (grupul PPE) : Basescu, Blaga, Bogdan, Buda, Hava, Marinescu, Motreanu, Muresan, Nistor, Tomac, Vincze, Winkler.

Au votat impotriva:
– PNL (grupul PPE) : Buda
– USR+ (grupul Renew): Botos, Ciurel, Ciolos, Gheorghe, Mituta, Paslaru, Stefanuta, Strugariu, Tudorache
– PSD: Avram, Benea, Ciuhodaru, Negrescu, Nica, Plumb, Tudose.

Absenti/nu au votat:
– (PPE): Falca.
– PSD (S&D) : Cretu, Grapini, Manda

4. Votul pe rezolutia alterativa a PPE (288 voturi pentru si 373 impotriva)

Au votat pentru:
– PNTCD (ECR): Terhes.
– PNL,PMP (PPE): Basescu, Blaga, Busoi, Hava, Marinescu, Motreanu, Muresan, Nistor, Tomac, Vincze, Winkler.

Au votat impotriva:
– PNL (PPE): Buda.
– USR+ (Renew): Botos, Ciurel, Ciolos, Gheorghe, Mituta, Paslaru, Stefanuta, Strugariu, Tudorache.
– PSD (S&D): Avram, Benea, Ciuhodaru, Negrescu, Nica, Plumb, Tudose.

Au fost absenti/nu au votat:
– PNL (PPE) : Bogdan, Falca.
– PSD (S&D) : Cretu, Grapini, Manda

5. Cum s-a votat per amsablu in UE :

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Andreea Popescu

Andreea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian