FUNDATIA IOAN BARBUS

Episcopul Hușilor de Ziua Națională: Țara nu are nevoie să fie linguşită, are nevoie de credinţă, de cinste, de hărnicie, de respect pentru valorile culturale şi spirituale

În mesajul trasmis de Ziua Naţională a României, Preasfinţitul Părinte Ignatie a reamintit că 1 Decembrie reprezintă un bun prilej de a „reflecta, în mod sincer şi fără erupţii patriotarde, asupra felului în care ne raportăm faţă de ţara noastră, faţă de identitatea şi valorile noastre naţionale”.

Ierarhul a făcut referire la cea mai des întâlnită sintagmă de Ziua Naţională, şi anume iubirea de patrie, scrie basilica.ro. El a remarcat că „din păcate, nu întotdeauna are o acoperire adecvată”.

Preasfinţia Sa a explicat că „Țara nu are nevoie să fie linguşită pentru a avea motive să o iubeşti. Țara nu are nevoie de ochii plânşi ai unei dragoste făţarnice, ca în felul acesta să-i păcăleşti pe cei din jurul tău că-ţi pasă de ea.”

„Are nevoie de credinţă, de cinste, de hărnicie, de respect pentru valorile culturale şi spirituale, de minţi luminate, de luciditate, de bun simţ, de meritocraţie, de spirit critic, de civilitate, de unitate şi de armonia constitutivă între generaţii”.

„Ar trebui să ne iubim ţara, aşa cum ne iubim părinţii”, a reamintit Episcopul Huşilor.

„Copilul care îşi iubeşte părinţii niciodată nu îi va înşela, niciodată nu îi va calomnia, niciodată nu îi va dispreţui, niciodată nu va profita, în chip samavolnic, de bunătatea şi dragostea lor, niciodată nu îi va fura, niciodată nu îi va renega, niciodată nu le va pune la îndoială zestrea lor spirituală, niciodată nu le va contesta obârşiile, niciodată nu se va ruşina cu/de ei, niciodată nu îi va necinsti prin atitudini reprobabile din punct de vedere moral, niciodată nu va fi ipocrit faţă de ei, niciodată nu va face promisiuni deşarte, niciodată nu îi va vicleni, niciodată nu îi va neglija, niciodată nu îi va părăsi atunci când sunt suferinzi şi slabi, niciodată nu va pune interesul propriu deasupra de binele şi bucuria lor, niciodată nu va căuta să-i stoarcă, în mod ilicit, de resursele lor patrimoniale”.

Părintele Episcop a spus că „Ziua Naţională a României ne aduce aminte de miracolul pe care l-a făcut Dumnezeu cu poporul român în anul 1918”.

ILD Contributor

ILD Contributor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian