FUNDATIA IOAN BARBUS

Furnizați Ucrainei de urgență tot armamentul de care are nevoie! – Sâmbătă, 4 februarie, un nou protest împotriva agresiunii rusești

Asociația „21 Decembrie 1989”, în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 4 februarie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 11 luni. Manifestația va avea loc în Piața Universității din București, la borna „Kilometrul Zero al Democrației” și se va intitula „Furnizați Ucrainei de urgență tot armamentul de care are nevoie!”.

Reiterăm că lumea liberă trebuie să fie mai unită ca niciodată și să amplifice sprijinul militar acordat Ucrainei. Ucraina trebuie sprijinită militar până în momentul în care va obține victoria finală, ceea ce presupune recuperarea tuturor teritoriilor de la invadatori, referindu-ne în acest sens și la Crimeea.

În ultimele zile, hoardele Kremlinului au luat la țintă clădiri rezidențiale, spitale și școli în Herson. De asemenea, invadatorii au bombardat clădiri rezidențiale din Harkiv și Kramatorsk, dar nu numai. Lumea liberă trebuie să înțeleagă că, cu cât Ucraina va primi mai repede armele necesare, cu atât vor exista mai puține pierderi în rândul soldaților și civililor ucraineni. Inamicul a realizat că i s-a deschis o „fereastră de oportunitate” până în momentul în care Occidentul va trimite Ucrainei armele necesare, motiv pentru care atacă agresiv oriunde poate.

La acțiunea de sâmbătă ne vom reafirma totodată sprijinul pentru parcursul euro-atlantic al Ucrainei. În acest context, salutăm poziționările venite dinspre o serie de exponenți ai lumii libere, precum fostul premier britanic Boris Johnson, respectiv noul președinte al Cehiei, Petr Pavel, care și-au afirmat public susținerea pentru parcursul euro-atlantic al Ucrainei. Noul președinte al Cehiei a declarat că Ucraina merită să adere la NATO „imediat ce războiul se va încheia”. De asemenea, Boris Johnson a precizat că invazia rusă ar fi putut fi evitată dacă Occidentul ar fi fost suficient de curajos pentru a primi Ucraina în NATO, adăugând în acest sens următoarele:

„Putin a reușit prin violența și agresiunea ca nu numai să determine Finlanda și Suedia să adere la NATO. El a distrus în mod elocvent orice obiecție împotriva apartenenței la NATO a înșiși ucrainenilor. Care este rezultatul eșecului nostru de zeci de ani în a ne respecta promisiunea de a-i primi pe ucraineni la adăpostul umbrelei defensive NATO? Rezultatul este cel mai sângeros război din Europa din ultimii 80 de ani. De dragul clarității, stabilității și al păcii pe termen lung, acum este clar – ceea ce nu era înainte de invazia lui Putin – că Ucraina trebuie să adere la NATO”.

Vom continua să ne manifestăm solidaritatea cu poporul asuprit de hoardele Kremlinului și nu vom uita niciodată crimele comise în prezent de ruși împotriva ucrainenilor, dar nici pe cele comise de ruși de-a lungul istoriei contra popoarelor, inclusiv poporul român. Nu putem rămâne pasivi față de încălcările dreptului internațional și atrocitățile comise de hoardele Moscovei!

Noi vom solicita imperativ și delimitarea totală a României, în plan diplomatic și economic, de Federația Rusă. Nu mai trebuie să sprijinim financiar statul terorist rus! Vom atrage de asemenea atenția că unui stat agresor precum Rusia nu mai trebuie să i se permită să fie membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU.

Veniți la cea de-a 35-a acțiune de solidaritate cu Ucraina organizată, începând cu 24 februarie 2022, de Asociația „21 Decembrie 1989” și partenerii săi!

Sâmbătă, 4 februarie, români și ucraineni, vom fi solidari în capitala României pentru a susține pacea și independența Ucrainei!

Parteneri: Asociația Forumul Civic Românesc, Fundația „Ioan Bărbuș”, Asociația Foștilor Deținuți Politici, RePatriot.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Fundația Ioan Bărbuș

Fundația Ioan Bărbuș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian