FUNDATIA IOAN BARBUS

Gazul natural din Marea Neagră ar putea face ca România să devină al treilea mare producător european

România ar putea deveni al treilea producător de gaze naturale din Europa, datorită proiectelor offshore de gaze naturale din Marea Neagră, a declarat Francois-Regis Mouton, directorul afacerilor UE la Asociația Internațională a Producătorilor de Petrol și Gaze (IOGP).

El a adăugat că resursele potențiale de gaz din Marea Neagră depășesc 200 miliarde de metri cubi. Aceste resurse vor duce la diversificarea furnizării de gaze naturale în Europa de Sud-Est.

„Pentru aceasta, avem nevoie de interconexiuni, de liberalizarea pieței și de un cadru juridic stabil”, a spus el, potrivit agenției locale Agerpres.

Potrivit unui studiu Deloitte, investițiile în gazul din Marea Neagră vor genera venituri bugetare suplimentare de 26 miliarde de dolari și vor adăuga până în 2040 aproximativ 40 de miliarde dolari la PIB-ul României.

Ungaria este primul client oficial pentru gazul românesc din Marea Neagră, după ce guvernul ungar a semnat un acord cu grupul american ExxonMobil pentru livrările de gaze, începând din 2022. Aceste livrări vor acoperi jumătate din consumul anual de gaze din Ungaria, care în prezent este de aproximativ 10 miliarde metri cubi.

Acest lucru ar impune ca firma Transgaz, deținută de stat, să finalizeze a doua fază a conductei BRUA, ceea ce ar permite creșterea transportului de gaze din România în Ungaria la 4,4 miliarde metri cubi pe an. Întreaga capacitate a conductei a fost rezervată, până în 2037, de două companii maghiare.

În prezent, Ungaria importă 85% din gazul său de la Gazprom. ExxonMobil și grupul românesc OMV Petrom operează cel mai mare perimetru de gaze offshore din Marea Neagră.

SURSA   Romania-Insider

Emil Borcean

Emil Borcean

Comentarii

 1. LolaSpune:

  Răspunde
  iunie 23, 2018

  Ar putea dar n-o va face așa cum nu face nici altele.O să mărite dracnea ori altă boaită zăcămintele pe 99 de ani cu vreo subsidiară canadiană a vreunei companii rusești pe un 2% redevență cu parandărăt via zambia și cu clauze secrete, inaccesibile „statului paralel’.

 2. andreiSpune:

  Răspunde
  iunie 23, 2018

  in acelasi timp pe Hotnews apare un articol cum ca resursele vor disparea curand… Le-a dat ordin Merkel, scrieti asta ca sa ne justificam iubirea cu Rusia. Iar noi avem la putere un partid pro-rus si pro-chinez si un presedinte care cauta suporta exact de la cei care-i sprijina pe rusi si chinezi (Franta-Germania). PSD n-am votat niciodata, dar nici pe Johannis..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian