FUNDATIA IOAN BARBUS

Grup de solicitanți de azil atacă localnici în localitatea Villingen-Schwenninge din landul Baden-Württemberg

Această știre a fost difuzată de ziarul local Schwarzwälder Bote, din sud-vestul Germaniei, pe data de 3 septembrie anul curent. La o săptămână după difuzare, niciun organ de presă german la nivel național nu a relatat despre acest incident.

Preludiu

În urmă cu un an, pe data de 7 iunie 2017, ziarul local Südkurier a publicat un articol în care era anunțată situația demografică la zi a localității Villingen-Schwenninge, din landul Baden-Württemberg. Conform cifrelor difuzate de primărie populația localității crescuse, ajungând la aproape 85.000 de locuitori.

Orașul număra 81.200 locuitori în anul 2012, iar la sfărșitul lui 2016 crescuse la 84.400 locuitori.

Motivul principal al acestei creșteri a fost atribuit preluării unui număr ridicat de refugiați, în perioada 2013 – 2015.

Început de septembrie 2018

Un grup format din numeroși solicitanți de azil a provocat altercații în preajma mai multor restaurante din Villingen-Schwenninge și i-a atacat ulterior pe cei care se întorceau acasă. Poliția caută martori.

Bălțile de sânge de pe trotuare indicau intensitatea violențelor care au avut loc duminică dimineața. “Ne confruntăm mereu cu ciocniri minore și grupuri care provoacă probleme”, a declarat Dieter Popp, purtătorul de cuvânt al poliției, “dar un grup mai mare care îi atacă fizic pe trecători este o excepție”. Cum s-a ajuns la acest incident?

Poliția declară că un grup de tineri de origine arabă și africană a creat probleme semnificative în două restaurante, între 5 și 5:30 dimineața. După aceea, grupul de aproximativ zece persoane a provocat violențe și la adresa oaspeților unui club de noapte de pe strada Kapuzinergasse. Mai multe persoane din club au fost aruncate afară și bătute.

Dar aceasta nu a fost totul. Grupul s-a mutat la barul următor, la colțul dintre străzile Färberstraße și Bogengasse, unde au avut loc altercații cu personalul de pază, care nu le-a permis tinerilor să intre. Apoi a urmat întâlnirea fatală, în direcția unui pub de pe colțul dintre Färberstraße și Romäusring.

Acolo, grupul descris de poliție drept “zgomotos și pus pe harță” s-a întâlnit cu un grup mai mic, care se întorcea acasă de la un restaurant. “Bărbații agresivi au aruncat mai întâi cu o sticlă în direcția celorlalți”, spune Popp despre începutul altercației. Nu a existat un motiv anume, afirmă purtătorul de cuvânt al poliției. Însă agresorii nu s-au limitat la vulgarități verbale și la sticla aruncată, după aceea au atacat cu pumnii.

Astfel, cei care se întorceau acasă au fost atacați fizic, ceea ce a dus la un conflict puternic – “agresiunea a fost clar provocată de grupul de tineri”, continuă Dieter Popp.

Cel puțin doi dintre atacatori au lovit feroce în cei care se întorceau acasă, chiar și după ce victimele căzuseră la pământ. Un alt bărbat a fost lovit de un pumn și chiar o femeie 49 de ani, care îi însoțea, a primit o palmă.

“Victimele s-au apărat, unul dintre făptași a fost rănit,” spune Popp, purtătorul de cuvânt al poliției. Acesta este un tânăr de 23 de ani, care este considerat principalul vinovat și a fost reținut de martori până la sosirea poliției. Ceilalți făptași au reușit să scape. Conform poliției, persoana în vârstă de 23 de ani se afla în stare de ebrietate și a fost probabil și sub influența drogurilor. Acesta va trebui să răspundă pentru vătămare corporală periculoasă.

Investigația poliției continuă. Popp: “De asemenea, încercăm să aflăm cine au fost ceilalți făptași”. Martorii care pot furniza informații cu privire la disputa menționată mai sus sunt rugați să contacteze secția de poliție Villingen, telefon 07721/6010.

Epilog – august 2018, panou publicitar din Iași

Asociaţia JRS România anunţă lansarea proiectului “Sunt un străin, până mă cunoşti” şi a unei campanii la nivel naţional pentru inţelegerea diferenţelor culturale şi a fenomenul imigraţiei.

Diferențele culturale sunt evidente și bine înțelese.

Urmărim să informăm publicul într-un mod corect cu privire la beneficiile integrării străinilor şi să creştem gradul de toleranţă faţă de prezenţa acestora pe teritoriul României.

Altceva pare a fi necesar: creșterea gradului de toleranţă al refugiațiilor față de societățile gazdă, care fac sacrificii pentru a-i găzdui în condiții deosebit de bune.

SURSA   Schwarzwälder Bote   SÜDKURIER Online

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

5 comentarii

  1. Mayhem
    11 septembrie 2018

    @Rasvan Roceanu: Independenta si profesionalismul in presa germana nu mai exista de decenii bunii. In Germania exista un singur tip de presa. Presa asociata puterii. Restul e presa independenta, cvasi-inexistenta. Presa din Romania e inca foarte profesionista in comparatie cu cea germana, a carui sport preferat e sa loveasca AfD-ul pentru ca critica politica imigrationista a partidelor principale.

  2. adi
    11 septembrie 2018

    Sunt un strain pana ma cunosti… dup-aia nu mai poti scapa de mine.

  3. Toiu
    11 septembrie 2018

    @Mayhem:
    “In Germania exista un singur tip de presa. Presa asociata puterii.”
    Cred ca formularea corecta ar fi: In Germania exista un singur tip de putere. Puterea asociata presei. Si asociata altor, sa le spunem, entitati sau elite, care nu au nimic in comun cu institutiile democratice si cu democratia.

  4. dan
    11 septembrie 2018

    cu privire la epilog: deci milioane de romani/romi nu pot gasi slujba acasa dar guvernul Romaniei are bani sa integreze musulmani… Credeam ca Romania e mai putin picata in cap decat Franta..

  5. dan
    11 septembrie 2018

    de la prietenii nostri, iezuitii:

    https://jrsromania.org/

    Daca mai era o sansa pentru ecumenism, acest Papa si banda lui de comunisti mascati in preoti au anulat-o..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian