FUNDATIA IOAN BARBUS

Daniel Uncu: Nu este vorba despre guvernare!

Nu este vorba despre guvernare. Nici in sensul „quality governance”, nici in sensul „bad governance”. Caci, nu se guverneaza de fapt. Totul este o improvizatie, o insailatura impredictibila si incomprehensibila. Un perpetuu exercitiu de incompetenta si analfabetism guvernamental, lipsit de viziune, coerenta, profesionalism (deja, vorbim de lucrurui sfinte…!), bun simt. Si, nu este vorba despre guvernare nici in ceea ce priveste locul si rolul nostru in ecuatia europeana si nici in cea nord-atlantica.

Nu este vorba despre un partid politic, decat in masura in care acesta mai este inca inregistrat legal. In realitate, insa, discutam despre o gasca de derbedei, de golani, de bisnitari, de infractori, de analfabeti, care mimeaza apartenenta la un partid, cand de fapt ei sunt membrii unei organizatii de tip mafiot, care de 28 de ani se ocupa, mai presus de toate, cu devalizarea bugetului de stat.

Nu este vorba despre interesul public. Nici in sensul in care acesta ar putea fi interpretat din perspectiva interesului celor care au votat gasca in cauza si, evident, nici in sensul in care acesta ar putea macar sa cocheteze cu interesul societatii romanesti in ansamblul ei. Nicidecum! Este vorba despre interesele unui grup infractional organizat, care face totul pentru ca sa evite puscariile.

Nu este vorba despre un lider de partid, care polemizeaza public in termenii logicii unui dialog politic fast, necesar, democratic si frecventabil. Nici vorba! Este vorba doar despre un personaj delirant, un soi de Arturo Ui resapat si disperat, monocord, care pe zi ce trece delireaza in metru psihiatric, de frica unei posibile condamnari cu executare. Dar, din ceea ce se vede public, delirul tine si de apetenta infricosatoare pentru putere.

Nu este vorba despre un partid, un guvern, oameni politici. Este vorba despre o camarilla nenorocita, populata cu analfabeti, cu ticalosi si cu baieti destepti – o banda de borfasi, cu gulere albe – care dupa aproximativ 25 de ani de huzur infractional-politic s-a vazut pusa in pericol de ofensiva DNA impotriva coruptiei generalizate. Si, camarilla a trecut la cotraatac, asa cum am mai spus de atatea ori, la adapostul pretentiei votului majoritar de la ultimele alegeri.

Datoria externa a Romaniei a ajuns la 96 de miliarde de euro – fara precedent! -, Executivul tocmai anunta recent ca nu mai are bani pentru plata pensiilor – in timp ce fondul de rezerva al Guvernului este zero, pesta porcina face ravagii in detrimentul sigurantei alimentare a cetatenilor Romaniei si in folosul unor anumiti producatori externi, fara ca guvernantii sa fie in stare sa reactionze eficient, inflatia a ajuns la cel mai inalt nivel din Uniunea Europeana, rectificarea bugetara a fost facuta din poignet, cu sfidarea CSAT, a Presedintiei, a logicii bugetare si a echilibrului institutional, infrastructura rutiera este la pamant iar cea feroviara sta sa se prabuseasca definitiv, sistemul sanitar de stat abia isi mai trage sufletul, in timp de invatamantul produce analfabeti cu diplome universitare si cohorte de doctori in diverse stiinte, care abia daca stiu care este tema propriei teze de doctorat.

Intre timp, un cercetat penal cu tablouri primite spaga, dosite prin peretii vilei, conduce din umbra adunatura de prostovani si oportunisti de la Palatul Victoria iar sefa clanului de la Bucuresti ii sare la gat lui il capo di tutti capi, intr-o inclestare tipic mafiota, care are prea putin sau deloc de a face cu interesele cetatenilor romani.

Nu este vorba, asadar, despre guvernare, ci despre o gretoasa solemnitate a puterii exersate de parveniti, puscariabili, incompetenti si, vai, analfabeti.

Dan Uncu

SURSA   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

1 Comment

  1. Dorin Boilă
    11 September 2018

    Tabloul prezentat este, vai, foarte adevărat !
    DAR lipsește totuși ceva esențial: această politică orientată contra națiunii, a interesului public, a intereselor strategice ale lumii civilizate, este perfect profitabilă unora ca rușii, turcii, sârbii, și alții ca ei !!
    Este prea mare coincidența ca să nu fie o politică intenționată ! Că „s-a observat din tribune”(vorba lui Tomiță), e normal, și asta a atras valuri de jigodii la împărțeală…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi