FUNDATIA IOAN BARBUS

Guvernul olandez retrage din spitale 600.000 de măști defecte importate din China 

600.000 de măști de protecție importate din China și distribuite de guvernul olandez în spitalele din țară au fost retrase ieri de Minsterul Sănătății deoarece acestea nu corespund criteriilor de calitate.

Este vorba de aproape jumătate dintr-un lot de 1,3 milioane de așa-numite măști FFP2. Medicii folosesc aceste măști pentru a trata pacienții bolnavi critici infactați cu coronavirus. Măștile de protecție defecte îi pun pe medici și asistenți în pericol, relatează televiziunea publică olandeză NOS.

Măștile de protecție au fost respinse de TNO (Organizația Neerlandeză de Cercetare), deoarece nu îndeplinesc cerințele de siguranță. Acestea nu se potrivesc bine pe față sau au membrane -f iltrele foarte fine care trebuie să oprească particulele de virus – care nu funcționează corect.

Măștile erau deja distribuite spitalelor din Olanda. „Măștile care nu sunt satisfăcătoare au fost retrase”, a declarat Ministerul Sănătății pentru televiziunea publică NOS. „Nu avem nicio privire de ansamblu asupra faptului dacă măștile de protecție defecte au fost de deja folosite în spitale”.

Câteva spitale au trimis măștile spre testare către TNO din proprie inițiativă, după ce au fost distribuite fără a fi testate pentru a vedea dacă îndeplinesc cerințele de calitate.

„Când au fost livrate la spitalul nostru, am respins imediat acele măști”, a spus o persoană dintr-un spital care a primit un lot de măști defecte. „Dacă aceste măști nu se închid corect, particulele de virus pot trece pur și simplu. Nu le folosim, sunt nesigure.”

Conform unei surse citate de NOS, măștile de protecție respinse sunt de o calitate nefericită. Nu de calitate FFP2, nici măcar de nivelul de siguranță mai mic, FFP1. „Un fel de FFP0,8. în cel mai bun caz”, a declarat sursa.

Nu este clar dacă măștile respinse sunt deja utilizate în spitale olandeze, dar acest lucru nu este de imaginat, având în vedere deficiențele mari.

„Am primit 2400 de bucăți din aceste măști. Ele se află încă în depozit, nu am folosit nici una”, spune un purtător de cuvânt al spitalului universitar „Radboud umc” din Nijmegen. Cei de acolo spun că măștile nu se potriveau bine pe față.

Un purtător de cuvânt al Spitalului Catharina din Eindhoven spune că transportul a fost respins imediat. „Nu este vorba deun caz izolat, există o mulțime de gunoi pe piață. Există oameni care încearcă să profite de criza actuală, la prețuri ridicate.”

Ministrul Sănătății Hugo de Jonge primește primele cutii cu măști de protecție de la Steven Cai (Huawei). Compania de telecomunicații donează 800.000 de măști pentru față. Primele 200.000 de exemplare au sosit duminică, 22 martie. © ANP sursa

Sursa NOS spune că retragerea măștilor a fost făcută extrem de rapid, pentru a scoate măștile nesigure din circulație cât mai curând posibil.

De ceva timp există un deficit de măști de protecție de calitate. De aceea, spitalele recurg la soluții de urgență. Acestea sterilizează măștile deja folosite și apoi le pun din nou.

„Sâmbăta trecută, a fost livrată parțial un prim lot de la un producător chinez. Este vorba despre măști cu certificat de calitate KN95. Ministerul Sănătății a primit un prim semnal potrivit căruia calitatea acestui transport nu a îndeplinit criteriile în timpul inspecției. O parte din acest lot a fost livrată furnizorilor de servicii medicale, restul au fost imediat blocate și nu a fost distribuite mai departe”, a declarat Ministerul Sănătății într-o declarație scrisă transmisă către NOS.

„Un al doilea test a arătat, de asemenea, că măștile nu respectau standardul de calitate. Acum s-a decis ca întregul transport să nu fie folosit. Noi transporturi vor fi supuse unui test suplimentar,” a declarat ministrul Sănătății.

SURSE  NOS 

Puteți citi și: 80% din testele chinezești de coronavirus trimise în Cehia sunt defecte, la fel 70% din testele livrate în Spania

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian