FUNDATIA IOAN BARBUS

Guvernul Poloniei: Să reconstruim Catedrala Notre Dame împreună, ca europeni

Membrii guvernului de la Varșovia și-au exprimat dorința de a ajuta la reconstrucția Catedralei Notre Dame, după ce, în incediul de ieri, acoperișul clădirii și turnul clopotniță cu vârf ascuțit s-au prăbușit.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat marți că „La noi, oamenii sunt deja dispuși să facă donații pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame. Sunt recunoscător pentru aceasta, deoarece sunt convins că reconstrucția Catedralei poate deveni un simbol al reconstrucției Europei. Construirea Europei pe fudamentul ei adevărat, istoric, iudeo-creștin”.

Prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat într-o postare pe Twitter, luni seara: „Să reconstruim Catedrala Notre Dame împreună, ca europeni.”

Vice prim-ministrul Poloniei, Beata Szydło, a declarat pentru TVN24: „Cu siguranță dorim să ne alăturăm [eforturilor de reconstrucție a Catedralei ND n.m.]. Nu doar guvernul, și oamenii vor contribui.”

Ministrul culturii, vicepremier, Prof. Glinski, a declarat că polonezii au experiență în restaurări și a adăugat că polonezii sunt gata să ajute.

SURSA   Polandin  The First News

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Un comentariu

  1. dorin
    16 aprilie 2019

    Iată un comunicat dintr-o țară creștină normală, morală și europeană !!
    Cu conducători normali, morali și adevărați europeni creștini. !!

    La București se aude ?? E cineva normal în conducerea respectivului stat mafiot ?? Care la proximul dezastru seismic își vor zmulge fire de păr cerând ajutoare substanțiale de la … coana Ieuropa…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian