FUNDATIA IOAN BARBUS

Închisoare CIA din România a facilitat obţinerea de informaţii care au dus la uciderea lui bin Laden

Perseverenţa lui Bush a făcut posibilă uciderea lui bin Laden.

Persoane oficiale au declarat că personalul de interogare al CIA din închisori secrete dinafara ţării au obţinut primele tranşe de informaţii care în cele din urmă au dus la uciderea lui Osama bin Laden.

Foste şi curente persoane oficiale afirmă că Khalid Sheikh Mohammed, arhitectul atacurilor teroriste din 9 septembrie 2001, a dezvăluit numele de război adoptat de unul dintre ajutoarele cele mai de încredere ale lui bin Laden. CIA a obţinut informaţii similare şi de la succesorul lui Mohammed, Abu Faraj al-Libi. Amândoi au fost supuşi unor procedee de interogare severe în interiorul unor închisori CIA din Polonia şi România.

Această ştire va reaprinde dezbaterea în legătură cu succesul fostului program de detenţie şi interogare, acum dezactivat. Fostul preşedinte George W. Bush a autorizat CIA să folosească cele mai severe metode de interogare din istoria SUA. Preşedintele Barack Obama a închis acest sistem de închisori.

SURSA   Associated Press

Emil Borcean

Emil Borcean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian