FUNDATIA IOAN BARBUS

David Horowitz: Moartea Naşului terorii

The Death of Terror’s Godfather
by David Howitz, Frontpage Magazine

Osama bin Laden era un simbol al jihadului islamic. După 11 septembrie, sondajele realizate de al-Jazeera  şi alte surse au arătat că 10% până la 50% dintre musulmani îl priveau ca un erou. Asta înseamnă între 150 milioane și 750 de milioane. Simbolurile sunt importante, iar moartea simbolului jihadului islamic este importantă. Dar jihadul va continua.

Faptul că bin Laden a fost ucis într-un conac lângă Islamabad e doar un semn al sprijinului pe care l-a avut în lumea musulmană. Dar până când forțele noastre au ajuns la el, la zece ani după 11 septembrie, centrul jihadului s-a mutat din peșterile Waziristanului în Orientul Mijlociu, către Republica Islamică a Iranului, Hezbolah și Hamas în Gaza, și către leagănul urii islamice și a cruciadei împotriva Occidentului – Frățiile Musulmane din Egipt.

Obama se va împăuna cu moartea liderului al-Qaeda, și o merită – mai ales pentru războiul agresiv pe care l-a purtat în Pakistan. A fost tipul de strategie ofensivă care a provocat furia establishmentului ”liberal” când a fost încercat de Nixon în Vietnam, Reagan în Libia și Bush în Irak. Din păcate, nu este decât mâna dreaptă a strategiei lui Obama contra jihadului. În același timp, stânga lui pune gaz pe focul agresiunii islamice la ea acasă, în Orientul Mijlociu, iar războiul nostru cu acest rău abia începe.

În discursul său din această seară, Președintele a spus că e un război, dar e un război cu al-Qaeda, deși al-Qaeda a jucat un rol foarte mic, diminuat cu timpul, în cele peste 17.000 atacuri teroriste islamice întreprinse din 11 septembrie încoace. După acel atac, Președintele Bush a jurat că Statele Unite nu vor tolera regimuri teroriste care amenință democrațiile occidentale. Sunteți cu noi sau împotriva noastră, a spus el spre disperarea stângii conciliante. Dar de atunci încoace, regimuri teroriste islamice s-au format în Liban, Gaza și Somalia, talibanii au renăscut în Pakistan iar Frățiile Musulmane au luat avânt în Egipt. Norii de furtună care se adună, nu în ultimul rând chiar datorită inepției iresponsabile a Administrației Obama, nu vor fi împrăștiați de moartea unui om.

Sunt încă multe zile de plângere și suferințe la orizont. Așa cum corect a spus Președintele Bush în zilele de după 11 septembrie, acesta va fi un război lung și greu care e foarte posibil să dureze de-a lungul vieții noastre.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

8 Comments

 1. Alex
  2 May 2011

  Nu inteleg cum poate Obama sa omoare oameni de aceeasi religie cu el.

 2. Nea
  2 May 2011

  Alex, se mai întâmplă la ei, vezi Siria, Libia, Iraq

 3. dr pepper
  2 May 2011

  A fost tipul de strategie ofensivă care a provocat furia establishmentului ”liberal” când a fost încercat de Nixon în Vietnam, Reagan în Libia și Bush în Irak.

  nimic nu stie horowitz.
  Un mic articol despre SEALS: aparut pentru prima data in timpul celui de’al doilea razboi mondial pentru a „curata” plajele a devenit odata cu trecerea timpului o unitate de elita.

  But the modern SEALs were born in the aftermath of the Iran hostage crisis as a specialized counterterrorism force. The initial results were underwhelming: Four drowned during the invasion of Grenada in 1983, a team failed to save a kidnapped CIA station chief in Beirut in 1985, and by 1987 the whole division was wracked with fraud (including cases of guys stealing scuba equipment).

  Ma intreb cine a fost presedinte in perioada asta…
  In alta ordine de idei, se pare ca au folosit tehnica ultimul ragnet, printre care elecoptere silentioase pentru a nu fi detectati si toata operatiunea a fost urmarita live de la casa alba.
  Dealtfel cred ca bestia din kandahar a jucat un rol important in dinamica actiunii.
  agresive as putea adauga.
  nu stiu daca o delegatie de la hollywood ( Iran. A visiting delegation of Hollywood types, including Annette Bening, went to Iran to meet with Iranian president Mahmoud Ahmadinejad) ca cea din 2009 ar fi avut acelasi succes.

 4. Vlad M.
  2 May 2011

  Cum adica nu stie nimic, frate? Unde scrie Horowitz despre SEAL?

 5. dr pepper
  2 May 2011

  Asta pentru ca nu sti sa citesti.
  Era o atingere usoara despre razboaiele lui Reagan din alta discutie.
  Apoi urmeaza un articol despre SEAL ( acronimul pentru sea, air and land) care explica in ce perioada a fost contruita unitatea moderna de interventie: dupa cazul ostaticilor din Iran – continuand apoi cu operatiuni in beirut si grenada respectiv 1983 si 1985 ( aici te las pe tine sa deduci cine era atunci presedinte).
  si pe vremea cui au fost eliberati ostaticii din Iran.
  remarca despre horowitz are legatura cu unele comentarii de pe aici – nu cu articolul.

 6. dr pepper
  2 May 2011

  asa cum si remarca despre delegatia hollywoodiana are aceeasi legatura.
  in 2009, dupa alegeri, o delegatie formata din actori, producatori, scenaristi, impresari sau doar figuranti toti liberali unul si unul au vrut sa arate lumii ca problemele terrei se pot rezolva si altfel decat agresiv si ca diplomatia ruleaza.
  s’au dus cu capul sus si s’au intors cu coada intre picioare.

 7. Vlad M.
  2 May 2011

  Care unele comentarii? Despre ce vorbesti? Ce nu stie Horowitz si stii tu, doctore? Concret, sa discutam pe text.

 8. dr pepper
  2 May 2011

  si ca tot veni vorba de seal si ce spuneam mai devreme:

  But the modern SEALs were born in the aftermath of the Iran hostage crisis as a specialized counterterrorism force. The initial results were underwhelming: Four drowned during the invasion of Grenada in 1983, a team failed to save a kidnapped CIA station chief in Beirut in 1985, and by 1987 the whole division was wracked with fraud (including cases of guys stealing scuba equipment).

  Ma intreb cine a fost presedinte in perioada asta

  ,

  Thank Ronald Reagan for OBL’s death

  se pare ca american thinker da dreptate magarului.
  acolo unde altii vede* mizerii.

  * asta din cauza ca magarul se tine de prostii in loc sa puna mana pe o carte.
  sa mai faca niste cornete.

  cica grecia negociaza iesirea din zona euro.
  the beginning of the end…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi