FUNDATIA IOAN BARBUS

La 10 ani de la Smolensk, Polonia cere din nou Rusiei returnarea epavei avionului prăbuşit

Ministerul de Externe polonez a trimis o notă diplomatică ambasadei ruse la Varşovia, solicitând din nou Moscovei să-i restituie epava avionului care s-a prăbuşit în apropiere de Smolensk (vestul Rusiei) în urmă cu 10 ani, pe 10 aprilie 2010.  În avion călătoreau 96 de persoane, printre care 88 de înalţi oficiali şi personalităţi marcante ale societăţii civile din Polonia și 8 membri ai echipajului. Împreună cu preşedintele Lech Kaczynski și soția sa, Maria, se aflau și alți politicieni de calibru, militari, demnitari, episcopi catolici și veterani.

Nota diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe polonez a fost trimisă vineri ambasadei Federaţiei Ruse la Varşovia, scrie defenseromania.ro.

„Nicio normă a legislaţiei internaţionale nu oferă temei Rusiei să confişte proprietăţi poloneze”, menţionează MAE polonez într-o postare pe Twitter.

Catastrofa aeriană de lângă Smolensk tensionează relaţiile dintre Moscova şi Varşovia de mai mulţi ani, mai ales că, după un deceniu de la producerea tragediei, epava avionului prezidenţial polonez se află în continuare în Rusia.

În urmă cu 10 ani, delegaţia poloneză urma să participe în ziua respectivă la o ceremonie de comemorare a 70 de ani de la masacrul de la Katyń, în care 20.000 de ofițeri polonezi au fost asasinați de ruși.

„Să facem în aşa fel încât rana produsă de tragedia de la Katyń să se vindece și să se cicatrizeze”, urma să spună regretatul Preşedinte polonez, Lech Kaczyński, pe 10.04.2010, scrie Institutul Polonez pe Twitter.

Citiți și:

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. crsSpune:

  Răspunde
  aprilie 10, 2020

  Au omorat 20 000 ofiteri pe langa 5 milioane de ucraineni si pa langa milioane din propriul „popor”.
  Le pasa astora de „proprietate privata” cum ii pasa crocodilului de pisica.
  Imperiul rus a inceput sa se contureze prin sec al XVII-lea. Suntem in sec. al XXI-lea. Cam cinci secole tine un imperiu. Concluzia e simpla.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian