FUNDATIA IOAN BARBUS

MAE german: Nimeni nu poate opri construcţia gazoductului Nord Stream 2

Ministrul german de Externe, Heiko  Maas, consideră că sancţiunile SUA nu pot opri  construcția conductei de gaz „Nord Stream – 2”, proiect comun ruso–german, scrie publicația ucraineană de limbă română Libertatea Cuvântului.  Maas a declarat acest lucru la forumul de discuții dpa „Politik-Talk” din Berlin, potrivit lui DW.

„Nimeni nu poate opri acest proiect. Sancțiunile americane pot duce la retragerea companiilor occidentale, inclusiv  a celor germane. Totuși, acest lucru nu va duce la renunţarea la proiect. În acest caz, Rusia va implementa de una singură proiectul și atunci nimeni nu va putea influienţa  asupra menţinerii tranzitului prin Ucraina”, a spus Maas.

Criticii „Nord Stream-2”  se tem că după lansarea noii conducte de gaze naturale, Rusia nu va mai furniza gaz prin Ucraina. În prezent, cu participarea UE, sunt în curs de desfășurare negocieri pentru păstrarea tranzitului ucrainean. „Aceste discuții nu vor avea sens dacă Statele Unite impun sancțiuni, iar rușii înșiși vor finaliza construcţia  conductei de gaze”, a avertizat Maas.

În decembrie anul trecut, Maas a afimat că Germania nu va retrage sprijinul politic pentru gazoductul Nord Stream 2, după ce unii parlamentari germani au sugerat limitarea proiectului pentru a pedepsi Moscova pentru confiscarea navelor ucrainene și a echipajului lor.

De asemenea, într-un interviu dat ziarului Bild am Sonntag, Ministrul de Externe german a declarat că Germania este gata să colaboreze cu Rusia, în ciuda crizei în desfășurare apărută după tentativa Rusiei de asasinare a lui Serghei Skripal în Marea Britanie. Acesta a adăugat că Germania are “nevoie de Rusia ca partener, inclusiv pentru rezolvarea conflictelor regiunale, în procesul de dezarmare și ca un stâlp important al ordinii mondiale”.

Aproape o treime din conducta „ Nord Stream –  2” , care se întinde pe o lungime de 1200 de kilometri, a fost construită, în pofida faptului că SUA şi alte state europene se  opun acestui proiect. Ambasadorul SUA în Germania, Richard Grenell, a trimis recent scrisori cu amenințări la adresa sancțiunilor companiilor germane implicate în construcția conductei de gaze. Ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell, a avertizat companiile germane implicate în construirea gazoductului Nord Stream 2 că ar putea fi sancţionate dacă nu renunţă la proiect.

SURSA   Libertatea Cuvântului

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. CristiSpune:

  Răspunde
  ianuarie 18, 2019

  Dar Trump e prieten cu Putin.
  Dar Trump e warmonger. Inarmeaza Ucraina si Europa de Est, si asta ne irita.

  “Leftism is menral disorder”.

 2. DorinSpune:

  Răspunde
  ianuarie 18, 2019

  Din păcate, în chestiune Occidentul nu este unitar ! Este a n-a oară când se dovedește că, pe lângă o voce unică în politica externă a Uniunii, restul (moneda unică, chiar armată unică) sunt povești !
  Și cu acest prilej se dovedește căderea Germaniei pe trepte incredibile ale consecvenței politice și apărării intereselor ei strategice… Această țară și-a pierdut capacitatea de a secreta vectori politici normali, coerenți cu statutul și tradițiile unei națiuni central-europene… Discursul actualei clase politice nemțești:
  „…Rusia ca partener, inclusiv pentru rezolvarea conflictelor regionale, în procesul de dezarmare și ca un stâlp important al ordinii mondiale…” este dictat de la kremlin, este dincolo de orice închipuire !!!

  Dacă pe acest stat și pe politicienii lui se sprijină UE, destinul uniunii este pecetluit – ceea ce rusia a și urmărit de decenii încoace…
  De aceea consider corectă aserțiunea că Germania trebuie marginalizată în UE și înlocuită cu Polonia !!

  Ptr. mesaj 1// – cu legătura Trump – putin, totul e intoxicare mediatică. Tocmai că stânga extremă este disperată că în sfârșit Casa Albă știe cu cine are a face (vezi și episoadele Trump- merkel) !! Din păcate rușii, după merkel, și-au asigurat AL TREILEA CANCELAR OBEDIENT LA BERLIN, după Kohl……………….

 3. Liv stomerSpune:

  Răspunde
  ianuarie 18, 2019

  E ceva ce imi scapa. Cum ar putea Rusia “sa construiasca singura conducta”, daca Germania i-ar spuna ca nu ii vrea petrolul\gazele? Catre ce tara\i ar fi atunci conducta aia?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian