FUNDATIA IOAN BARBUS

Ministrul de Externe al Germaniei: Rusia este un stâlp important al ordinii mondiale, suntem gata să colaborăm

Într-un moment în care multe țări din Uniunea Europeană alături de SUA impun sancțiuni diplomatice Rusiei datorită suspiciunilor justificate fața de Kremlin că acesta ar fi în spatele atacului împotriva lui Serghei Skripal, Heiko Maas, șeful Ministerului de Externe al Germaniei, spune că Rusia este un stâlp al… ordinii mondiale, scrie portalul polonez fronda.pl.

Într-un interviu dat ziarului Bild am Sonntag, Maas a declarat că Germania este gata să dialogheze cu Rusia, în ciuda crizei în desfășurare apărută după tentativa de asasinare a lui Serghei Skripal în Marea Britanie. Acesta a adăugat:

Avem nevoie de Rusia ca partener, inclusiv pentru rezolvarea conflictelor regiunale, în procesul de dezarmare și ca un stâlp important al ordinii mondiale.

Cuvintele acestea sunt cel puțin surprinzatoare, scrie fronta.pl, luând în considerare implicarea Rusiei în Siria și, înainte de toate, războiul din Ucraina.

Heiko Maas a spus că Germania este deschisă dialogului cu Rusia și dorește să reconstruiască încrederea între cele două state – dacă Rusia dorește aceslași lucru.

SURSA   FRONDA.PL

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 comentarii

 1. DanS
  2 aprilie 2018

  Salve,
  Logic, nu?! Trebuie sa-si protejeze investitiile…

 2. Stefan
  2 aprilie 2018

  Citat din Wikipedia:
  Since taking office as foreign minister in 2018, Maas has been markedly tougher than his immediate predecessors – Frank-Walter Steinmeier and Sigmar Gabriel – in his rhetoric and approach towards Russia. On his first day in office, he issued a frank warning about Russian “aggression” and chastised its leadership for “defining itself in antagonism to many in the west”.[14]

  Acum m-am convins de „duritatea” politicii externe germane.

  Ei au voie sa-si faca toate afacerile murdare cu Kremlinul in timp ce acuza Polonia si Ungaria de „putinism”.

  Cu toate astea, Varsoviei si Budapestei li se da o sansa sa se spele de pacatul „filorusismului”: absorbtia excesului de migratei musulmana din Vest.

  Logic, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian