FUNDATIA IOAN BARBUS

Ministrul de Externe slovac, mesaj pentru „pacifiști”: „Asta e «pacea» voastră? Armata rusă să ne treacă granițele cu tancul, să ne omoare copiii, să ne violeze femeile și să ne distrugă casele?”

„Cum v-ați simți, voi cei care urlați, dacă războiul ar avea loc în Ujgorod, la cinci kilometri de granița noastră!?”, a răbufnit ministrul de Externe slovac, Rastislav Káčer, adresându-se unui grup de agitatori rusofili și „pacifiști”, care au deranjat în mod repetat o dezbatere publică organizată în Estul Slovaciei, lângă granița cu Ucraina. „Este aceasta dorința voastră, de a vedea în Slovacia o armată rusă așa cum o vedem azi în Ucraina? Aceasta este pacea voastră? Cu o armata rusă care ne invadează cu tancuri, ne ucide copiii, ne violează femeile și ne distruge casele?”, a spus vizibil enervat ministrul de Externe slovac „pacifiștilor” prezenți.

Slovacia va organiza alegeri anticipate în septembrie 2023. Agresiunea militară rusă este un subiect inevitabil al campaniei electorale. Dar, în Slovacia, o mare parte din societatea este rusofilă iar activiștii “pro-pace” sunt destul de activi și încrezători, scrie Oliver Andone pentru b1tv.ro.

Mai jos, puteți urmări secvența video din 6 martie, în traducerea lui Oliver Andone:

Incidentele au avut loc într-o emisiune de televiziune desfășurată sub titlul „Anul războiului rusesc împotriva Ucrainei”, moderată de jurnalista Gabriela Kajtarova, de la TV Markiza. Tema de dezbatere: consecințele pentru Slovacia și Estul Europei ale invaziei rusești în Ucraina, dar și oportunitățile care se ivesc în perspectiva proiectatei reconstrucții a țării, scrie ziaristii.com.

La dezbaterea electorală cu public, organizată în orașul Michalovce (estul Slovaciei, lângă granița cu Ucraina), au participat Rastislav Káčer, ministrul de Externe, și ministrul Apărării, Jaroslav Naď. În public au fost prezenți membrii și simpatizanții organizației „Oamenii Păcii” din Slovacia, în fapt o entitate filo-rusă, ei reprezentând cam o treime din cei aproximativ două sute de spectatori. În timpul evenimentului aceștia au tot făcut zgomot și au încercat să întrerupă și să facă dezbaterile imposibile.

„Oamenii Păcii”, sub pretextul „rezolvării pașnice” a „conflictului din Ucraina”, cer să se suspende ajutorul acordat acestei țări în fața agresiunii rusești. Grupul de „AUR-iști slovaci” a întrerupt dezbaterea în repetate rânduri prin strigăte, fluierături și huiduieli, notează ziaristii.com.

Rastislav Kacer arăta că ocuparea Ucrainei ar însemna aducerea Rusiei la granițele Slovaciei și perspectiva ca dramele din orașele ucrainene să se repete în propria țară, cu tancurile rusești pe străzi, femei violate, copii uciși și case bombardate.

„Protest pentru pace” organizat de agitatorii pro-ruși la Bratislava pe 3 martie. (Sursa: Sme – Marko Erd)

Mai jos, traducerea discursului ministrului de Externe slovac, în traducerea lui Oliver Andone:

„Cum v-ați simți, cei care urlați, dacă războiul ar avea loc în Ungaria, la cinci kilometri de granița noastră?

Nu-mi pot imagina. Interesul nostru este să facem tot ce putem pentru a menține acest conflict cât mai departe de granițele noastre.

Și nu există altă cale de a face decât așa cum o facem acum. Este în interesul nostru să ne învecinăm cu Rusia, care nu are niciun secret că vrea să se oprească la Berlin, Bruxelles și Canalul Mânecii? Este aceasta dorința voastră, de a vedea în Slovacia o armată rusă așa cum o vedem azi în Ucraina?

Aceasta este pacea voastră? Cu o armata rusă care ne invadează cu tancuri, ne ucide copiii, ne violează femeile și ne distruge casele?

Aceasta este pacea voastră? De asta ati venit azi aici, să țipați ca o turmă de babuini? Nu vă este rușine? Acesta este patriotismul vostru? ”

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian