FUNDATIA IOAN BARBUS

Opriți teroarea rusă! Furnizați acum Ucrainei armele necesare pentru a obține victoria totală! Un nou protest în Piața Universității

Un nou protest împotriva agresiunii rusești împotriva Ucrainei va fi organizat sâmbătă, 11 martie, începând cu ora 17, de Asociația „21 Decembrie 1989”, în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului. Manifestația va avea loc în Piața Universității din București, la borna „Kilometrul Zero al Democrației”, și se va intitula „Opriți teroarea rusă! Furnizați acum Ucrainei armele necesare pentru a obține victoria totală!”.

Pe 9 martie, hoardele Kremlinului au atacat Ucraina cu o rafală de rachete de varii tipuri, inclusiv hipersonice. Peste 10 civili ucraineni au fost uciși de aceste atacuri, fiind lovite totodată mai multe obiective de infrastructură energetică critică. Forțele Aeriene ale Ucrainei au avertizat că 30% dintre rachetele folosite de ruși pentru acest atac nu au putut fi doborâte, întrucât Ucraina nu dispune de capacitățile tehnologice în cauză.

Întreaga planetă a fost oripilată, de asemenea, de execuția unui prizonier de război ucrainean. Deși nu prezenta vreun pericol, fiind desigur neînarmat, rușii l-au executat cu mai multe rafale imediat după ce acesta strigase „Glorie Ucrainei!”. Această atrocitate reprezintă o dovadă clară de crimă împotriva umanității, pentru care Putin și acoliții vor trebui să răspundă în fața unui tribunal internațional!

La protestul de sâmbătă vom reitera că lumea liberă trebuie să fie mai unită ca niciodată și să amplifice sprijinul militar acordat Ucrainei. Ucrainei trebuie să i se ofere capabilitățile militare defensive pentru a se apăra de varietatea din ce în ce mai mare de rachete folosite de ruși, cât și cele ofensive pentru a obține victoria totală, ceea ce înseamnă recuperarea tuturor teritoriilor, inclusiv Crimeea. În caz contrar, tragem semnalul de alarmă că actele de genocid se vor extinde și asupra țărilor din vecinătate!

Vom reitera necesitatea excluderii de urgență a Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU. Un stat terorist nu are ce căuta într-o astfel de organizație. De altfel, războiul pe care Rusia îl duce la scară largă împotriva Ucrainei, amenințând constant lumea liberă, repune pe tapet necesitatea reformei ONU, pentru ca această organizație să poată îndeplini obiectivele pentru care a fost creată.

Vom reafirma sprijinul și pentru parcursul euro-atlantic al Ucrainei. Aderarea Ucrainei la NATO reprezintă cea mai bună garanție de securitate pentru poporul ucrainean!
Vom continua să ne manifestăm solidaritatea cu poporul asuprit de hoardele Kremlinului și nu vom uita niciodată crimele comise în prezent de ruși împotriva ucrainenilor, dar nici pe cele comise de ruși de-a lungul istoriei contra popoarelor, inclusiv poporul român.

Veniți la cea de-a 38-a acțiune de solidaritate cu Ucraina organizată, începând cu 24 februarie 2022, de Asociația „21 Decembrie 1989” și partenerii săi!
Sâmbătă, 11 martie, români și ucraineni, vom fi solidari în capitala României pentru a susține pacea și independența Ucrainei!

Parteneri: Asociația Forumul Civic Românesc, RePatriot.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Fundația Ioan Bărbuș

Fundația Ioan Bărbuș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi