FUNDATIA IOAN BARBUS

Peste 42% dintre copiii germani provin din părinți imigranți

Numărul de rezidenți germani cu origini străine a atins un nou vârf, de 25,5 la sută din totalul populației. În același timp numărul copiilor din Germania care provin din părinți migranți este și mai mare, reprezentând 42%.

Cifrele provin dintr-un nou raport publicat de Oficiul Federal German de Statistică, care a dezvăluit că acum există 20,8 milioane de rezidenți germani care au origini străine, ceea ce înseamnă că au cel puțin un părinte născut într-o țară străină, relatează ziarul austriac Kronen Zeitung.

Mai mult de 52 la sută dintre acei 20,8 milioane de rezidenți germani cu origini străine dețin un pașaport german. Restul de 48 la sută sunt cetățeni ai unor țări străine.

De asemenea, raportul a dezvăluit că motivul principal care i-a determinat pe migranți să se mute în Germania a fost reîntregirea familiei, cunoscut și sub denumirea de migrație în lanț. Dintre cei 13,5 milioane de rezidenți imigranți, 48 la sută au menționat reunificarea familiei drept motivația principală pentru stabilirea în Germania.

Alți 19 la sută dintre imigranți au menționat găsirea unui loc de muncă ca motiv de a veni în Germania, în timp ce 15 la sută au căutat azil. Pe ultimul loc, doar cinci la sută au spus că sunt în Germania pentru studii.

72 la sută dintre imigranții care au sosit în Germania pentru reunificarea familiei provin dintr-o altă țară europeană, în timp ce aproximativ jumătate dintre așa-numiții solicitanți de azil au sosit din țările Orientului Mijlociu.

Anul trecut, când a fost publicat același raport statistic, existau 19,3 milioane de rezidenți germani cu proveniență din migrație. De atunci, această cifră a crescut cu 1,5 milioane.

În timp foarte mulți imigranți sosesc în Germania în fiecare an, schimbările demografice rapide ale țării sunt amplificate de faptul că sute de mii de germani pleacă din țară în fiecare an. Aproape 250.000 de germani au părăsit țara în 2017.

Frankfurt este, din 2017, primul oraș german în care nativii germani au devenit o minoritate.

În prezent germanii autohtoni sunt acum în minoritate în orașele Pforzheim, Sindelfingen, Heilbronn și Offenbach. Doar 37 la sută din populația din Offenbach este compusă din germani nativi.

În Nuremberg, persoanele de proveniență străină reprezintă acum 44,6 la sută din populație.

În Stuttgart aceștia reprezintă 44,1 la sută din populația orașului, în timp ce în Munchen formează 43,2 la sută din populația orașului. Tot în Stuttgart, 60% din populația până în 18 ani provine din migrație.

În partea de vest a Germaniei 42 la sută dintre copiii cu vârsta sub șase ani au origini în familii de migranți.

SURSA   Voice of Europe

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

4 Comments

 1. Florin C.
  27 August 2019

  Schimbările demografice sunt dramatice și vor duce, în timp, la dispariția unor națiuni. Dar asta, desigur, nu e o problemă. Adevărata problemă sunt schimbările climatice…
  Între timp, așteptăm (probabil în zadar) ca coloniștii vremurilor noi să manifeste aceeași atenție pentru „nativi” pe care văd că o arată de zor unii urmași ai coloniștilor din America.

 2. Dorin
  27 August 2019

  Comentariile la aceste chestiuni sunt, cam 95%, foarte îngust-orientate, eludând, din lipsa educației și credinței Creștine, tocmai respectarea preceptelor Creștinismului, care a adus și aduce permanent în comunitatea umană legile imuabile ale Creației !!
  În condițiile neo-Babelului contemporan marea problemă este călcare peste cadavrele sufletelor pierdute, peste preceptele Creștine, care nu sunt ale semiților sau rasei albe, ci sunt pentru TOȚI trăitorii !!
  Deci, dincolo de micile inconveniente legate de climă, permanente de la Crearea lumii, marea sfidare pentru cugetele normale din lumea de azi este manipularea minților dotate cu IQ-uri foarte diverse, manipularea păcii și a războiului, manipularea demografiei atât de bulversate prin manipularea ideologică a „corectit. politice”….

  Concret – despre Germania federală am mai scris pe-aici: după o perioadă de tribulații (cu ecouri în toată UE) va reîncepe căutarea unui fuehrer prin „marca de est” (austria)….

 3. Florin C.
  27 August 2019

  @Dorin

  Nu sunt sigur că ați sesizat ironia din fraza mea cu clima, credeam că e evidentă (nu-mi place să folosesc hipsterismul foarte la modă „pun intended”).
  În rest nu pot să nu fiu de acord cu principiile pe care le enunțați, chiar dacă le consider puțin cam prea generale pentru a se putea încadra într-un mod relevant în contextul articolului de față.
  Numai bine !

 4. Dorin
  27 August 2019

  Am sesizat, dar mi-a folosit ca să expun câteva „principii prea generale”…

  Continui să cred că lipsa credinței Creștine este cauza problemelor generale și particulare din acest neo-Babel, care mai are caracteristica de a se dezvolta nu numai prin concentrarea într-un punct a multor ne-smeriți, ci și prin expandarea acestora în puncte de pe tot globul. Astfel că, deși vor să vorbească o singură limbă (engleza) și să acționeze unitar (înafara smereniei Creștine) li se vor încurca limbile interioare, spirituale, care sunt cu atât mai diverse cu cât sunt mai îndepărtate de Limba lui Dumnezeu !

  Sper să nu fi fost prea general….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi